Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχητική εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Ημερήσιο ρεκόρ 100.000 νέων στην ΕΕ - Στα 1,064 εκατ. οι νεκροί, 36,7 εκατ. τα κρούσματα

Ανησυχητική εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Ημερήσιο ρεκόρ 100.000 νέων στην ΕΕ - Στα 1,064 εκατ. οι νεκροί, 36,7 εκατ. τα κρούσματα
ΠΟΥ: «Λυπηρή» η εκτίναξη των κρουσμάτων στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να αποφευχθούν τα «τιμωρητικά» lockdown - Εφιαλτικές προβλέψεις για 20.000 θύματα τις επόμενες 20 ημέρες στις ΗΠΑ
(upd6) Σαρώνει παγκοσμίως η επιδημία του κορωνοϊού καθώς όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταγράφηκε νέο ρεκόρ με 338.779 νέες μολύνσεις μέσα σε μια ημέρα.
Η Ευρώπη είναι πραγματικά στο κόκκινο καθώς σε ολοένα και περισσότερα κράτη καταγράφονται τέτοιες αυξήσεις στα κρούσματα κορωνοϊού – όχι πάντως στους θανάτους - που παραπέμπουν στα στοιχεία και στα δεδομένα που επικρατούσαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν και η επιδημία ήταν στο αποκορύφωμα της στη Γηραιά Ήπειρο.
Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι πλέον καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θέλει να επιστρέψει σε μέτρα καθολικών lockdown, κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής σύσσωμοι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Trump δηλώνει ότι νιώθει πολύ καλά και ότι είναι έτοιμος να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 10/10 στην Φλόριντα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο ακόμα και για άλλα 20.000 θύματα έως τα τέλη Οκτωβρίου και ενώ οι περισσότερες Πολιτείες καταγράφουν αύξηση των μολύνσεων.
Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Λατινική Αμερική και Ινδία, η οποία εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε κρούσματα, ενώ σε ύφεση είναι η επιδημία τόσο στην Κίνα όσο και στην Αυστραλία, όπου εδώ και δύο ημέρες δεν έχει αναφερθεί κάποιος νέος θάνατος, κάτι που είχε να γίνει από τον περασμένο Ιούλιο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1,06 εκατομμύρια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 36,7 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ανέρχονται σε τα 25,4 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 36.711.053 και οι θάνατοι σε 1.064.471
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 7.648.256 και σε νεκρούς με 213.390
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 148.957 και τρίτη σε κρούσματα με 5.028.444
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 106.490 και τέταρτο το Μεξικό με 83.096
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 42.682 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.253.603 – Στους 21.939 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 886.179 και έκτη η Αργεντινή με 856.369
- Έβδομη η Ισπανία με 848.324, όγδοο το Περού με 835.662 και ένατο το Μεξικό με 804.488
- Δέκατη η Γαλλία με 711.704
Image
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Στους 213.000 οι νεκροί, προβλέψεις για ακόμα 20 χιλ. θύματα έως τα τέλη Οκτωβρίου

Μια ανάσα από τους 213.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ, τη στιγμή που υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για άλλα 20.000 θύματα τις επόμενες 20 ημέρες.
Συγκεκριμένα, νεότερη εκτίμηση που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάνει λόγο για έως και 233.000 θανάτους στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19 έως την 31η Οκτωβρίου.
Η πρόβλεψη που δημοσιοποίησαν τα CDC βασίζεται στην υπόθεση ότι την εβδομάδα που ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου θα σημειωθούν από 2.800 ως 6.800 νέοι θάνατοι και ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μειωθεί σε επτά Πολιτείες και περιοχές.
Ο αριθμός των θανάτων αναμένεται ότι θα κυμαίνεται από 224.000 ως 233.000 στα τέλη του μήνα, βάσει αυτής της πρόβλεψης.
Πάντως, ο αριθμός των θυμάτων λόγω της επιδημίας καταγράφει μείωση, καθώς εκτιμάται ότι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 4.869 άνθρωποι, αριθμός μειωμένος κατά 13% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν και είχαν αναφερθεί 5.611 θάνατοι.
Την ίδια στιγμή πάντως οι περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων, καθώς μόλις 2 ανέφεραν μείωση κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη ενώ άνοδος αναφέρεται και στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Image
Στο έλεος του β’ κύματος η Ευρώπη – 100.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά - Περιοριστικά μέτρα αλλά όχι lockdown

Στο έλεος του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη, που ξεπέρασε τις 100.000 καθημερινές αναφερόμενες περιπτώσεις νοσούντων από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Τα κρούσματα σε ολόκληρη την ήπειρο αυξάνονται σταθερά την τελευταία εβδομάδα, ενώ χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, έχουν δείξει σημάδια σχετικής επιβράδυνσης σύμφωνα με τον Guardian.
Το επίκεντρο της επιδημίας στην ευρωπαϊκή περιοχή έχει μετακινηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, τα οποία έχουν αναφέρει τουλάχιστον πάνω από 10.000 περιπτώσεις το καθένα τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανέφερε τα υψηλότερα καθημερινά περιστατικά κορωνοϊού από το τελευταίο ρεκόρ του Μαΐου 2020 την Παρασκευή 9/10/2020, ωθώντας τις αρχές της Μόσχας να σκεφτούν το κλείσιμο μπαρ και νυχτερινών κέντρων- επιβολής δηλαδή νέων μέτρων προστασίας .
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περισσότερα από 17.000 κρούσματα την Πέμπτη (8/10/2020), με τον υπουργό Υγείας, Matt Hancock να προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται σε «επικίνδυνη στιγμή».
Πολλά μέρη της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας έχουν θέσει αυστηρότερους περιορισμούς στην κοινωνία για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την αυξανόμενη εξάπλωση της νόσου.
Η έκρηξη στα κρούσματα δημιουργεί το λεγόμενο το 2ο κύμα εξάπλωσης κορωνοϊού
Σύμφωνα με τους ειδικούς. τα συστατικά του εκρηκτικού επιδημιολογικού κοκτέιλ ποτίζουν όλες τις χώρες:
  • Ο συνδυασμός της πτώσης της θερμοκρασίας που αυξάνει τον συνωστισμό.
  • Η κοινωνική κόπωση από τα απανωτά περιοριστικά μέτρα και την ψυχολογική αναταραχή.
  • Το μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στα μοριακά τεστ και είναι ασυμπτωματικοί, κινητές βόμβες.
  • Η πίεση που δέχονται τα συστήματα Υγείας για την κάλυψη των ασθενών και ιδιαίτερα όσων χρειάζονται ΜΕΘ, μετά από χρόνια περικοπών λιτότητας, σε μια σειρά χώρες, ιδίως του ευρω-νότου.
Θετικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση κρουσμάτων δεν συνοδεύεται και από την αύξηση των θανάτων, τουλάχιστον όπως συνέβαινε στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας, επικρατεί έντονη ανησυχία για το πώς εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες η πορεία του κορωνοϊού και το κυριότερο για το εάν θα αντέξουν τα δημόσια συστήματα υγείας.
Από αυτό άλλωστε θα κριθεί και το εάν θα επιτευχθεί η βασική επιδίωξη των Ευρωπαίων ηγετών, όπως άλλωστε διατυπώθηκε και κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, η οποία δεν είναι άλλη από το να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων καθολικών lockdown.
Αν και τοπικά lockdown έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους π.χ. στη Μαδρίτη ενώ αναμένεται να υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα και στη βόρεια Αγγλία, το στοίχημα είναι να μη μπει ξανά ένα γενικευμένο «λουκέτο» σε ολόκληρα κράτη.
Για αυτό και εφαρμόζονται μια σειρά από προληπτικά και περιοριστικά μέτρα που αφορούν είτε την υποχρεωτική χρήση μάσκας είτε τον περιορισμό λειτουργίας μιας σειράς επιχειρήσεων, όπως είναι για παράδειγμα τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες.

ΠΟΥ: «Λυπηρή» η εκτίναξη των κρουσμάτων στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να αποφευχθούν τα «τιμωρητικά» lockdown

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα «τιμωρητικά» lockdown, την ώρα που πολλές χώρες καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, προειδοποίησε σήμερα 9/10 ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Mike Ryan.
Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μία ημέρα αφότου ο Οργανισμός ανέφερε ότι σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, συνολικά 338.779, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στην Ευρώπη.
«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε –και κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το δεχόμαστε– αλλά αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι αυτά τα μαζικά λοκντάουν που είναι τόσο τιμωρητικά για τις κοινότητες, την κοινωνία και τους πάντες», τόνισε.
Ο Ryan χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός ότι αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
«Δεν υπάρχουν καινούριες απαντήσεις.
Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε, προειδοποιώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων.
Η Ευρώπη καταγράφει πλέον περισσότερα κρούσματα απ’ όσα η Ινδία, η Βραζιλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Image
Ε
νδεικτικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί:

Γαλλία: Νέο ρεκόρ με 20.000 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκαν στις 9 Οκτωβρίου 2020.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 20.330 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 691.977 από την έναρξη του έτους.
Τις τελευταίες 2 ημέρες το υπουργείο ανακοίνωνε περισσότερα από 18.000 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση.
Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 109, στους 32.630, ο υψηλότερος σε μία εβδομάδα, όμως χαμηλότερος από τα υψηλά των περίπου 150 νεκρών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Την ίδια ώρα, μεγάλη άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με τον νέο κορωνοϊό, στος 240 με το σύνολο στους 7.864 σε πανεθνικό επίπεδο, ενώ ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 21 στους 1.448.
«Περιμένουμε μια ισχυρή παλίρροια», δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού υγείας της περιφέρειας Παρισίων ενεργοποιώντας προχθές «το λευκό σχέδιο συναγερμού» για προετοιμασία με εξοικονόμηση κλινών και προσωπικού.
Από σήμερα οι πόλεις Λίλη Γκρενόμπλ, Λυόν και Σεντ Ετιέν μπαίνουν σε φάση συναγερμού όπως είναι ήδη το Παρίσι. Από Δεύτερα σειρά έχουν Τουλούζη και Μονπελιέ, σε εγρήγορση παραμένει η Ντιζόν.
Στην κορύφωση της κρίσης στις αρχές Απριλίου, περισσότεροι από 7000 άνθρωποι νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ με νέο κορωνοϊό.

Βρετανία: Στα 17.540 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης 8/10, πρόκειται για αύξηση άνω των τριών χιλιάδων σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 77.
Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν πλέον φτάσει τα 561.815 και οι θάνατοι τους 42.592.
Τα νέα στοιχεία έρχονται ενώ θεωρείται εν πολλοίς δεδομένη η ανακοίνωση την ερχόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση ενός μερικού lockdown στη βόρεια Αγγλία, σε περιοχές όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ.
Το lockdown αναμένεται να περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και την απαγόρευση μίξης νοικοκυριών, ενώ σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά.
 
Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Παρασκευή 9/10 τη Μαδρίτη η ισπανική κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα.
Το καθεστώς κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι 15 ημέρες, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο από το Σύνταγμα.
Οι νεκροί στη χώρα της Ιβηρικής έχουν φθάσει τους 32.688, ενώ οι νεκροί μόνο στη Μαδρίτη έχουν φθάσει τους 9.637 -σχεδόν το 1/3 των θυμάτων.
Τα κρούσματα στην ισπανική πρωτεύουσα φθάνουν τα 258.767 έως στιγμής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12.423 νέα κρούσματα, ενώ οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν 126, 50 περισσότεροι από προχθές.
Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 31% των νέων κρουσμάτων (3.151) έχει καταγραφεί στη Μαδρίτη, οι κοινοτικές αρχές της οποίας αναμένεται την Παρασκευή να ανακοινώσουν νέα σειρά «λογικών και ισορροπημένων μέτρων», μετά την απόρριψη του μερικού lockdown από το Ανώτατο Δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας.
 
Ιρλανδία: Πολύ ανησυχητική είναι η επιτάχυνση της διασποράς του κορωνοϊού, όλοι οι δείκτες της εξάπλωσης της COVID-19 επιδεινώνονται και μια αύξηση των νοσοκομειακών νοσηλειών μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντική πρόκληση για την ιρλανδική κοινωνία τις προσεχείς εβδομάδες.
Πάντως, η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας συμβουλεύει την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας με πλήρες lockown.
 
Ολλανδία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κατέγραψε ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία, με πάνω από 5.800 νέα περιστατικά σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν προχθές οι υγειονομικές αρχές της χώρας.
Η γρήγορη αυτή αύξηση ασκεί πιέσεις στις αρχές να επιβάλουν νέους περιορισμούς στη χώρα.

Γερμανία: 4.000 ημερήσια κρούσματα στην Γερμανία - Εντείνονται οι ανησυχίες αλλά και η κόντρα για το "χαλαρό" Βερολίνο απέναντι στον κορωνοϊό.
Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γερμανικών πόλεων όπου έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα κρούσματα του νέου ιού σύμφωνα με απόφαση της Merkel.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι, όπου δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Η διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια έχει γίνει υποχρεωτική για όσους φθάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου.
Αλλά από την 1η Οκτωβρίου όσοι φθάνουν από αυτές τις χώρες θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση για 14 ημέρες.
Όσοι δεν φορούν μάσκα μέσα σε καταστήματα ή σε δημόσια μέσα μεταφοράς θα τιμωρούνται με πρόστιμο 50 ευρώ.
Οι αρχές συμφώνησαν να επιβάλουν περαιτέρω μέτρα στις περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
Οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 50 άτομα και οι ιδιωτικές σε 25.
Όσοι δεν δίνουν τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας σε εστιατόρια και μπαρ θα τιμωρούνται με πρόστιμο.
 
Ιταλία: Στις 5.372 εκτινάχτηκαν οι μολύνσεις στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο.
Νέα μεγάλη αύξηση σημείωσαν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία την Παρασκευή.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.372 νέες μολύνσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, είναι η πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου που τα νέα περιστατικά κορωνοϊού υπερβαίνουν το επίπεδο των 5.000.
 
Δανία: Ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που άνοιξε ξανά τα σχολεία τον Απρίλιο.
Ωστόσο, στο τέλος Αυγούστου ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται ραγδαία.
Η κυβέρνηση απάντησε καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Στην Κοπεγχάγη και στις γύρω περιοχές, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κλαμπ κλείνουν στις 22:00.
Τα ιδιωτικά πάρτι και οι συγκεντρώσεις όπως οι γάμοι πρέπει να ολοκληρώνονται την ίδια ώρα και η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ.
 
Πορτογαλία: Η Πορτογαλία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 9/10, τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 των έξι τελευταίων μηνών, με τα δύο τρίτα από αυτές τις μολύνσεις να έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια οικογενειακών συγκεντρώσεων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, σ’ αυτή τη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφηκαν 1.394 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μετά τα 1.516 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στις 10 Απριλίου.
 
Τσεχία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η χώρα καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση των κρουσμάτων.
Από προχθές επιβάλλονται νέα μέτρα για δύο εβδομάδες, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των γυμνασίων και τον περιορισμό του αριθμό των πελατών ανά τραπέζι σε έξι για εστιατόρια και μπαρ.
Τα δημοτικά σχολεία ωστόσο θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ρωσία: Για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου καταγράφηκαν στη Ρωσία περισσότεροι από 200 θάνατοι
Ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία ανήλθε σε 11.125, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έχει φθάσει τα 1.248.619 άτομα.
Τα ενεργά κρούσματα την παρούσα στιγμή ανέρχονται σε 231.479, ο συνολικός αριθμός των αναρρωσάντων ανέρχεται σε 995.275.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 202 θάνατοι, οι περισσότεροι ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 21.865 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,7% όλων των κρουσμάτων
 Image
Ανεξέλεγκτη η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία: Μια ανάσα από τα 7 εκατ. κρούσματα

Ανεξέλεγκτα εξαπλώνεται στη δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα, στην Ινδία, η επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλα 70.496 νέα κρούσματα με το σύνολο τους να ανέρχεται στα 6,91 εκατομμύρια.
Από τις αρχές Αυγούστου, η Ινδία είναι η χώρα που καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων σε ημερήσια βάση παγκοσμίως.
Εάν η επιδημία εξακολουθήσει να κινείται με αυτούς τους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό πως εντός των επόμενων εβδομάδων η Ινδία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 964 θάνατοι από κορωνοϊό, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 106.490.
Σημειώνεται ότι οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας στην Ινδία ξεπέρασαν τους 100.000 το περασμένο Σάββατο.
Η Ινδία έγινε η τρίτη χώρα του κόσμου που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ το πιο τρομακτικό είναι ότι η υγειονομική κρίση στη χώρα δείχνει να μην αμβλύνεται.

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Έξαρση κρουσμάτων στην Αργεντινή

Με αμείωτη ένταση «χτυπά» ο κορωνοϊός τη Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί την περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 27.750 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 5.028.444.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν άλλοι 729 θάνατοι με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 148.957 νεκρούς.
Η Βραζιλία έσπασε την Τετάρτη το φράγμα των 5 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον κορωνοϊό, ενώ πλησιάζει πλέον ένα ακόμη φρικτό ορόσημο, αυτό των 150.000 θανάτων.
Δραματική όμως είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 5.300 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 370 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 83.096 νεκρούς επί συνόλου 804.488 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.
Αλλά δεν είναι μόνο η Βραζιλία και το Μεξικό που βρίσκονται στο κόκκινο.
Στην Αργεντινή καταγράφονται σχεδόν καθημερινά πολύ υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, πίσω από την Κολομβία που είναι στην πέμπτη θέση παγκοσμίως.
Επιπλέον, το Περού είναι η 5η χώρα από τη Λατινική Αμερική που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες μολύνσεις σε όλο τον κόσμο.

Σε ύφεση ο κορωνοϊός στην Κίνα – Μόλις 21 εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 21 εισαγόμενα κρούσματα από 11 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — δεν συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει το Πεκίνο — αυξήθηκε σε 15, από 8 την προηγουμένη.
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Δεκαπέντε ασθενείς, από 16 την προηγουμένη, κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως έχουν αναρρώσει να ανέρχεται σε 80.681.
Οι ασθενείς οι οποίοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται είναι 206, όλοι τους «εισαγόμενα» κρούσματα.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.521 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.
Ο αριθμός των νεκρών παραμένει αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.

Αυστραλία: Χωρίς θάνατο από κορωνοϊό για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Αυστραλία καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες δεν ανακοινώθηκε κάποιος θάνατος από την επιδημία του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες.
Το τελευταίο 24ωρο η Αυστραλία ανακοίνωσε 16 μολύνσεις από τον κορωνοϊό, αριθμός που είναι μειωμένος σε σχέση με τα 28 κρούσματα που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.
Επίσης, για πρώτη φορά από τις 11 Ιουλίου, έχουν περάσει δύο 24ωρα χωρίς να αναφερθεί κάποιος νέος θάνατος.
Τα δεδομένα αυτά ενισχύουν την αισιοδοξία ότι η Αυστραλία κατάφερε να περιορίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας με την Πολιτεία της Βικτόρια, την πλέον πληγείσα περιοχή της Αυστραλίας, να ανακοινώνει πως έχει λιγότερες από 200 ενεργές μολύνσεις.
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής προσπάθειας να νικήσουμε το δεύτερο αυτό κύμα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Βικτόρια, Daniel Andrews.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έχει ανακοινώσει περισσότερα από 27.000 κρούσματα και περίπου 900 θανάτους από τον κορωνοϊό.
Image
ΠOY: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως - 338.779 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα νέα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως για προχθές 8/10, με το σύνολό τους να αυξάνεται κατά 338.779 σε 24 ώρες.
Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 5.514 και ανέρχεται σε 1,05 εκατομμύρια.
Η Ινδία ανέφερε 78.524 νέες μολύνσεις.
Ακολουθούν η Βραζιλία με 41.906 και οι ΗΠΑ με 38.904 νέα κρούσματα.
Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του ΠΟΥ ήταν 330.340 στις 2 Οκτωβρίου.
Είχε ανακοινώσει αριθμό ρεκόρ 12.393 θανάτων στις 17 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης