Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το Skip προσφέρει ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητικές δυσκολίες

tags :
Το Skip προσφέρει ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητικές δυσκολίες
Το Skip προσφέρει ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με κινητικές δυσκολίες
Έχουμε δοκιμάσει ποτέ να φορέσουμε ένα τζιν καθισμένοι σε μια καρέκλα;
Ξέρουμε τι σημαίνει να περάσουμε μια μπλούζα από το κεφάλι μας με το ένα χέρι;
Τα δύο αυτά ερωτήματα μας κάνουν να συναισθανθούμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες και για τους οποίους το ντύσιμο δεν αποτελεί μια αυτονόητη, μηχανική διαδικασία, αλλά έναν πραγματικό άθλο.
Αυτή την ενσυναίσθηση μοιράζεται το Skip, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς, μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ρούχα σχεδιασμένα για τις δυνατότητές τους.
Μια νέα δράση κοινωνικής ευθύνης, που προσπαθεί να διευκολύνει τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να ντυθούν.
Το skip απευθύνεται αρχικά στα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Απαντώντας στις ανάγκες τους με κάθε αγορά προϊόντων Skip, αποκλειστικά στα super market ΑΒ, εξασφαλίζεται για τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής πρόσβαση σε ρούχα που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.
Κατασκευάζονται στο εξωτερικό και είναι ειδικά προσαρμοσμένα και σχεδιασμένα για τις δυνατότητές τους
Στο εξωτερικό, η τάση ονομάστηκε Adaptive Clothing (ρούχα προσαρμοσμένης ραφής) και υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ακόμη και από μεγάλα fashion brands.
Τα δυο σπουδαία πλεονεκτήματά τους είναι ότι προωθούν την αυτονομία των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, διευκολύνοντας τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να ντυθούν και τους επιτρέπουν να ντύνονται με πιο μοντέρνα ρούχα.
Συχνά αντιμετωπίζουν εξαιρετική δυσκολία να φορέσουν ένα παντελόνι ή να περάσουν μια μπλούζα από το κεφάλι τους χωρίς βοήθεια.
Επιπλέον, τα τυπικά ρούχα δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχει το σώμα τους, όπως είναι πολλές φορές η τεράστια ευαισθησία της επιδερμίδας τους.
Οι σχεδιαστές των παιδικών κυρίως ρούχων προσαρμοσμένης ραφής δημιουργούν, όπως τονίζουν, «ρούχα που χρειάζονται οι γονείς για τα παιδιά τους, που ζητούν οι φυσιοθεραπευτές τους και που κάνουν τα ίδια τα παιδιά να νιώθουν άνετα και όμορφα».
Βασικά στοιχεία στην κατασκευή των ρούχων προσαρμοσμένης ραφής είναι τα μαγνητικά κουμπιά και φερμουάρ, τα ρυθμιζόμενα ελάσματα, τα κλείστρα τύπου velcro, τα φερμουάρ ‘του ενός χεριού’, οι επίπεδες, εξωτερικές ραφές, τα υπέρ απαλά βαμβακερά υφάσματα, οι μεγάλες τσέπες και πολλά άλλα.
Το Skip έχει δημιουργήσει παράδοση σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης μετά το Κοινωνικό Πλυντήριο, που έδωσε πρόσβαση στο καθαρό ρούχο για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με μήνυμα #SkipTousDiaxorismous, καινοτομεί και πάλι.
Γιατί, για το Skip κανείς μας δεν είναι ίδιος με τον άλλο, αλλά όλοι είμαστε το ίδιο ξεχωριστοί και χρειαζόμαστε την ίδια φροντίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης