Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Αυξήστε τα μετρητά, μειώστε τις μετοχές - Ψήφος εμπιστοσύνης σε Biden

J.P. Morgan: Αυξήστε τα μετρητά, μειώστε τις μετοχές - Ψήφος εμπιστοσύνης σε Biden
Στροφή στα μετρητά προτείνει στους πελάτες της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan
Να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές και να κάνουν στροφή στα μετρητά συστήνει στους πελάτες της η J.P. Morgan, που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, το Joe Biden.
Ο κύριος λόγος που η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβαίνει σε αυτή τη σύσταση έχει να κάνει με το γεγονός πως ολοένα και περισσότερο ξεθωριάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο δημοσιονομική πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
«Προσπαθούμε να προτρέψουμε τους πελάτες μας να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές.
Δεν είναι κακό τα μετρητά τους να μην μετακινηθούν για μικρό χρονικό διάστημα.
Οφείλουμε να δούμε τι θα γίνει με το νέο δημοσιονομικό πακέτο τόνωσης.
Νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει μεγάλη μεταβλητότητα και πρέπει να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο» αναφέρει η J.P. Morgan.
Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί διαφωνούν για το μέγεθος του επόμενου πακέτου δημοσιονομικής ενίσχυσης από το καλοκαίρι.
Αναλυτές ισχυρού προφίλ και διαχειριστές κεφαλαίων δήλωσαν ότι η αβεβαιότητα παραμένει ένας από τους βασικούς καταλύτες για την αστάθεια της αγοράς αυτή τη στιγμή.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin συνομίλησαν την Πέμπτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο Donald Trump, νωρίτερα, είχε ζητήσει ένα αυτόνομο πακέτο για τους αερομεταφορείς, που δεν έγινε δεκτό από τους Δημοκρατικούς.
Το Σώμα υποστήριξε πρόταση ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό είναι απίθανο να εγκριθεί στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία.
Η J.P. Morgan αναφέρει πως, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα προχωρήσει σε αγορές περιουσιακών στοιχείων.
«Σίγουρα, θέλουμε να επωφεληθούμε όπως κάναμε τον Μάρτιο.
Κοιτάζουμε τις αγορές από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου.
Οι αγορές έχουν ανακάμψει τόσο όμορφα» επεσήμανε ο αναλυτής της J.P. Morgan, O'Callaghan.
Όταν η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή η οικονομική αβεβαιότητα είναι υψηλή, οι επενδυτές συχνά ρευστοποιούν τα περιουσιακά στοιχεία υπέρ των μετρητών - το πλέον ασφαλές καταφύγιο.
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 60% από τα χαμηλά του Μαρτίου, όταν ξέσπασε στις ΗΠΑ η πανδημική κρίση.
Η J.P. Morgan επιμένει μέρος των αγορών παραμένει «ισχυρό», παρά την έλλειψη μέτρων στήριξης, λόγω του αφηγήματος ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Joe Biden, ο οποίος προηγείται του Trump στις δημοσκοπήσεις, δεν θα επικεντρωθεί στην αύξηση των εταιρικών φόρων αμέσως εάν κερδίσει.
«Έχουμε 8,7 εκατομμύρια άνεργους, έχουμε μια πανδημία που πρέπει να φροντίσουμε, έχουμε σαφώς μεγάλη αστάθεια.
Ως αποτέλεσμα, οι φόροι δεν πρόκειται να είναι η πρώτη του προτεραιότητα τώρα» αναφέρει ο O'Callaghan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης