Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ελλάδα «ψηφίζει» ο ευρωπαϊκός κλάδος οργάνωσης ταξιδιών

tags :
Ελλάδα «ψηφίζει»  ο ευρωπαϊκός κλάδος οργάνωσης ταξιδιών
Στην Αθήνα έλαβε χώρα (7-9 Οκτωβρίου) το 121st Semi Annual Meeting της ECTAA
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου «121st Semi Annual Meeting της ECTAA» της Ένωσης Eυρωπαϊκών Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operator, ECTAA (The European Travel Agents' and Tour Operators' Associations) που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα συστηματικών ενεργειών του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).
Τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο καλωσόρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Ο Δήμαρχος εξήρε τη σημασία της διοργάνωσης στην Αθήνα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. «Είναι μια ευκαιρία να προβληθεί η πρωτεύουσα ως ένας ασφαλής, ελκυστικός προορισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακή του συνόλου των εκπροσώπων των Συνδέσμων Τουριστικών γραφείων / Μελών της ECTAΑ και του ΗΑΤΤΑ.
Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε βραδινή εκδήλωση την οποία τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκπροσώπους της ECTAA. Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συνδέσμων τουριστικών γραφείων και Tour operators και να συζητήσει για τις ανησυχίες αλλά και τους τρόπους εξομάλυνσης της κατάστασης στα ταξίδια.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου με τις προγραμματισμένες εκλογές της ECTAA για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επανεκλογή του προέδρου Pawel Niewiadomski, (Πολωνία), της κας. Εva Blansco (Ισπανία) ως αντιπροέδρου καθώς και την επανεκλογή του Μάριου Καμμένου, Αντιπροέδρου του ΗΑΤΤΑ, ως Ταμία.
Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου της ECTAA, ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων Νικόλας Κελαϊδίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η Αθήνα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο μιας διοργάνωσης διεθνούς εμβέλειας, η οποία αναδεικνύει συμβολικά την Ελληνική πρωτεύουσα, ακόμα και σε περίοδο πανδημίας, ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για ασφαλή και ποιοτικά ταξίδια. Η ECTAA επιλέγοντας να πραγματοποιήσει το Συνέδριό της και με φυσική παρουσία των μελών της αποστέλλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η διοργάνωση ασφαλών και αποτελεσματικών ταξιδιών ήταν πάντα o ακρογωνιαίος λίθος των τουριστικών γραφείων και ότι όταν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι απολύτως ασφαλές να ταξιδεύει κανείς. Είναι τιμή μας που η Αθήνα και ο ΗΑΤΤΑ φιλοξένησαν την εκδήλωση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης