Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Παρέμβαση στο 3rd Evidence Based Healthcare Conference για την ανάγκη ενίσχυσης του πυλώνα της μεταποίησης

tags :
Παρέμβαση στο 3rd Evidence Based Healthcare Conference για την ανάγκη ενίσχυσης του πυλώνα της μεταποίησης

Εκπροσωπώντας την «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Θέος τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης της οικονομίας
Η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο αντιμετώπισης μιας παρατεταμένης πανδημίας.
Οι πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και οι ενδεδειγμένες δράσεις για την αντιμετώπιση τους» στο πλαίσιο του 3rd Evidence Based Healthcare Conference "The COVID-19 case" που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 8-9 Οκτωβρίου 2020.
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Σκυλακάκης Θόδωρος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Αναστασόπουλος Σίμος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Πετσιάβας Α.Ε, Καββαθάς Γιώργος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Καρανίκας Γιώργος, Πρόεδρος ΕΣΕΕ και Θέος Κώστας, Γενικός Διευθυντής στην «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».
Την ενότητα έκλεισε με την παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ η ημέρα ξεκίνησε με τις παρεμβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, οι οποίοι μεταξύ άλλων εξήραν το ρόλο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες, συμφώνησαν στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας προκειμένου η οικονομία μας να γίνει πιο ανθεκτική εξασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία μέσα από μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Εκπροσωπώντας την «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Θέος τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης της οικονομίας με την ενίσχυση του πυλώνα της μεταποίησης προκειμένου η χώρα να είναι προφυλαγμένη από μελλοντικές εξωγενείς διαταραχές, να υπάρχει διασπορά κινδύνου και η οικονομία μας να γίνει παραγωγική και εξωστρεφής.
Υπογράμμισε τη σημασία της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη που αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικότητας και των εξαγωγών ως καθοριστικούς παράγοντες για τη βελτίωση της ευημερίας και την ενίσχυση της οικονομίας.
Ανέφερε πως ενώ τα προβλήματα που επιφέρει η πανδημική κρίση πλήττουν όλους τους τομείς της οικονομίας, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η εγχώρια βιομηχανία επιδεικνύει προς το παρόν σημεία ανθεκτικότητας, με τη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο να κινείται στα ίδια επίπεδα με πριν ένα χρόνο, έναντι σημαντική μείωσης 7,3% στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τις εξαγωγές αγαθών να αυξάνονται τον Ιούλιο κατά 7%, συμβάλλοντας μερικώς στην αναπλήρωση των χαμένων εσόδων από το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός λόγω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης