Τελευταία Νέα
Οικονομία

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2020

tags :
Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2020
Η οικονομική αυτή ενίσχυση καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές
Έως τις 30 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση βοηθήματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2020.
Η οικονομική αυτή ενίσχυση καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με πολύ χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3000.01 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά την παύση χορήγησης του επιδόματος το 2017, ολοκληρώθηκε φέτος η καταβολή του για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για το 2018, ενώ σύντομα θα καταβληθεί το επίδομα για το 2019.
Ο δικαιούχος μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του με τους κωδικούς του TAXIS. Επίσης, θα πρέπει στα στοιχεία επικοινωνίας του να συμπληρώσει τόσο το email του, όσο και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, ειδάλλως δεν μπορεί να προχωρήσει η αίτησή του. Η διευκρίνιση αυτή κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι για το 2019 ο κανόνας ήταν να υπάρχει τουλάχιστον ένα από τα δύο στοιχεία δηλωμένο.
Η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https://oreina.epidomata.gov.gr/.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email ή με sms αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψή του.
Όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες, μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα τους συνδράμουν για την υποβολή της αίτησής τους και για την ενημέρωσή τους αναφορικά με την πορεία της.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να βλέπουν στην πλατφόρμα και τα αποτελέσματα του έτους 2019. Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις για το 2019 έχουν εγκριθεί, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το 2020. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πολίτες θα ειδοποιηθούν αυτόματα για το αποτέλεσμα των ελέγχων για τη νέα περίοδο, μέσω email/SMS, στα στοιχεία που έχουν ήδη δηλώσει.
Πολίτες των οποίων η αίτηση για το έτος 2019 έχει απορριφθεί ή εκκρεμεί ο έλεγχός της, καλούνται, εφόσον επιθυμούν, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2020.
Όσοι θα ήθελαν να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος, μπορούν να αναζητήσουν απαντήσεις στον εξής συνδέσμο: https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης