Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανότατα τη Δευτέρα (12/10) θα ξαναρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του ο Trump

ΗΠΑ: Πιθανότατα τη Δευτέρα (12/10) θα ξαναρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του ο Trump
Επιστρέφει δυναμικά, αναφέρει ο Donald Trump μετά την περιπέτεια υγείας λόγω κορωνοϊού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είναι απίθανο να ταξιδέψει αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11/10/2020) για να παραστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις, όπως ήλπιζε, και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία του την ερχόμενη Δευτέρα (12/10/2020), ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος από τον Λευκό Οίκο.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος αναρρώνει από την Covid-19, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (8/10/2020) ότι ελπίζει να πάει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Φλόριντα και στην Πενσιλβάνια.
Ωστόσο οι σύμβουλοί του επισήμαναν ότι είναι δύσκολο να οργανωθούν αυτές οι εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή.
Αυξάνει η δυσαρέσκεια των Αμερικανών ψηφορόρων
Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί δείχνουν να χάνουν με σταθερό ρυθμό την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, με το ποσοστό των θετικών γνωμών που εκφράζονται γι' αυτόν όσον αφορά το ζήτημα που κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό του ως εδώ (9/10/2020, κατέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αφού οTrump προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο, καταγράφοντας ότι το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει.
Η διαφορά αυτή 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τη 2α Μαρτίου 2020.
Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Trump πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ασθένεια του αρχηγού του κράτους και η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης