Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Διεκόπη η συνεδρίαση - Τη Δευτέρα 12/10, η απόφαση για ελαφρυντικά

Χρυσή Αυγή: Διεκόπη η συνεδρίαση - Τη Δευτέρα 12/10, η απόφαση για ελαφρυντικά
Παραμένει άγνωστο αν την ίδια μέρα (12/10/2020) θα ανακοινωθούν και οι ποινές για τους κατηγορουμένους.
Ολοκληρώθηκε για σήμερα (9/10/2020) η συνεδρίαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών.
Το δικαστήριο το οποίο βρίσκεται στην τελική έκβαση του, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 στις 10.00 το πρωί αν και ποια ελαφρυντικά γίνονται αποδεκτά - Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν και οι ποινές για τους κατηγορουμένους.
Στο δικαστήριο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε στις 16: 57 η διαδικασία δευτερολογιών των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά.
Η διήμερη μάχη που έγινε για τα ελαφρυντικά καταδεικνύει πόσα σημαντικά είναι για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αφού και την ποινή τους μπορεί να μειώσουν αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο φυλάκισης.
Το σημείο αυτό της διαδικασίας είναι κρίσιμο, καθώς οι δικαστές έπιετα θα πρέπει να αποφασίσουν και για τον αν θα χορηγήσουν ή όχι αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που θα επιβάλλουν σε όσους έκριναν ενόχους μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Όπως όλα δείχνουν παρόντες στο δικαστήριο θα είναι και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις 12 Οκτωβρίου 2020, με πρώτο τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι παρών, προκειμένου να μιλήσει πως ανέφερε «για όλα».
Πάντως, το δικαστήριο μπορεί να εκφωνήσει την απόφαση του για τις ποινές και τις αναστολές χωρίς να είναι παρόντες στο δικαστήριο όσοι καταδικάσθηκαν.
Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον το δικαστήριο επιβάλλει ποινές χωρίς αναστολές, τότε μπορεί να διαβιβάσει την απόφασή του στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα πρέπει να αναζητήσουν τους καταδικασθέντες για να εκτελέσουν την απόφαση, δηλαδή να τους οδηγήσουν στη φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης