Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Γερμανία λόγω κορωνοϊού - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε 12 πόλεις

Στο κόκκινο η Γερμανία λόγω κορωνοϊού - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε 12 πόλεις
4.000 ημερήσια κρούσματα στην Γερμανία - Εντείνονται οι ανησυχίες αλλά και η κόντρα για το "χαλαρό" Βερολίνο απέναντι στον κορωνοϊό
Η Καγκελάριος συμφώνησε σε λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων με τους δημάρχους έντεκα μεγάλων πόλεων της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και του Βερολίνου, εξαιτίας της έξαρσης στα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα.
Ειδικότερα, υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γερμανικών πόλεων όπου έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα κρούσματα του νέου ιού σύμφωνα με απόφαση της Merkel.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι, όπου δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα στην καρδιά της Ευρωζώνης λαμβάνονται ένα 24ωρο μετά την ανησυχητική ανακοίνωση του ινστιτούτου επιδημιολογίας «Robert Koch» ότι στη χώρα καταγράφηκαν 4.000 νέα κρούσματα (8/10/2020).
Στη χώρα καταγράφονται ημερήσια κρούσματα όσα είχαμε σχεδόν δει και τον Απρίλιο 2020 εν μέσω καραντίνας.
Δεν είναι απίθανο να δούμε και 10.000 περιστατικά την ημέρα, όπως φοβούνται οι Αρχές, αν ο ιός εξακολουθήσει να διαδίδεται ανεξέλεγκτα.
Τα θύματα είναι πλέον γύρω στα 9.500 από την αρχή της πανδημίας, αν και ο ρυθμός αύξησης είναι σχετικά χαμηλός.
Εσωτερική κόντρα στην Γερμανία
Το ζήτημα θέτει ερωτήματα για τις αρετές και τα προβλήματα του ομοσπονδιακού χαρακτήρα της Γερμανίας ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Καθώς το Βερολίνο και το κρατίδιό του είναι πηγή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, τα μέτρα εναντίον του έφεραν έμμεσα στο προσκήνιο της διαμάχες κέντρου-περιφέρειας. Η διαμάχη, με άλλα λόγια, ανάμεσα στην (και υγειονομικά) πειθαρχημένη Βαυαρία και το «χαλαρό» Βερολίνο σε νέα επεισόδια όπως χαρακτηρίζονται οι δύο "πλευρές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης