Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Η στιγμή της αλήθειας - Οι τελευταίες κρίσιμες συνομιλίες πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 15/10

Brexit: Η στιγμή της αλήθειας - Οι τελευταίες κρίσιμες συνομιλίες πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 15/10
Πυρετός συνομιλιών μεταξύ Michel Barnier και  David Frost στο Λονδίνο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 για την επίτευξη συμφωνίας Ην. Βασιλείου - ΕΕ
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit της Ευρωπαϊκής Ένωσης Michel Barnier θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες από το Λονδίνο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, μετά από πρωινή συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Βρετανίας David Frost, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.
Οι ομάδες των δύο διαπραγματευτών βρίσκονται σε πλήρεις συνομιλίες για να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας πριν από την συνάντηση των ηγετών της Ένωσης των 27 εθνών την επόμενη εβδομάδα.
Περαιτέρω συνομιλίες έχουν προγραμματιστεί στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο κορυφής.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές λένε ότι πλησιάζουν μια συμφωνία που θα θέτει όρους για συναλλαγές περίπου 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020 - όταν τελειώσουν οι τρέχουσες μεταβατικές ρυθμίσεις - αν και παραμένουν σταθερά σημεία σχετικά με την αλιεία, τα ισότιμα ​​θέματα ανταγωνισμού και τη διακυβέρνηση.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε επίσημα από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020, μετά την ψηφοφορία για το Brexit σε δημοψήφισμα.
Καθοριστική η σύνοδος Κορυφής
Στο πιο κρίσιμο σημείο τους φτάνουν οι συνομιλίες για μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση, μετά το διαζύγιο.
Το Brexit θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου, την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson θεωρεί ως λήξη της προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας.
Ο βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει προετοιμασμένος να εγκαταλείψει την ΕΕ ακόμη και χωρίς συμφωνία όταν λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ωστόσο ο Βρετανός ηγέτης εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία.
«Πιστεύει ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία και έχουμε σαφή δέσμευση να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης