Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed Βοστώνης): Τα χαμηλά επιτόκια χειροτέρεψαν την κρίση του κορωνοϊού

Rosengren (Fed Βοστώνης): Τα χαμηλά επιτόκια χειροτέρεψαν την κρίση του κορωνοϊού
Αν διατηρήσουμε τα επιτόκια χαμηλά, πρέπει να λάβουμε περισσότερες προφυλάξεις έναντι νέων χρηματοπιστωτικών κινδύνων. Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren.
Η μακρά περίοδος χαμηλής επιτοκιακής πολιτικής προτού ξεσπάσει η πανδημική κρίση του κορωνοϊού συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην όξυνση του τρέχοντος υφεσιακού σπιράλ.
Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren.
«Το γεγονός ότι άργησε να υπάρξει συσσώρευση κινδύνων λόγω των χαμηλών επιτοκίων, που προηγήθηκαν της τρέχουσας ύφεσης, πιθανότατα θα κάνει την οικονομική ανάκαμψη να καθυστερήσει», δήλωσε ο Rosengren σε ομιλία του την Πέμπτη, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Marquette.
«Η συσσώρευση κινδύνων, όπως η αυξημένη μόχλευση των εταιρειών, καθιστούν την οικονομική ύφεση πολύ σοβαρή», είπε.
Υπενθυμίζεται πως ο Rosengren υπήρξε θιασώτης των χαμηλών επιτοκίων, πάντα σε συνδυασμό με το ποσοστό απασχόλησης, ωστόσο είχε από καιρό προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της ανάληψης υπερβολικών επιχειρηματικών κινδύνων εξαιτίας της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να βελτιώσουν το ρυθμιστικό τους πλαίσιο, καθώς τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν χαμηλά για αρκετά χρόνια.
«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουμε ένα συνεκτικό σύνολο ρυθμιστικών και εποπτικών εργαλείων για να μετριάσουμε τη συσσώρευση κινδύνων.
Αν παραμείνουμε σε περιβάλλον χαμηλού επιτοκίου για παρατεταμένη χρονική περίοδο, πρέπει να λάβουμε περισσότερες προφυλάξεις για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όταν φτάσει το επόμενο οικονομικό σοκ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης