Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Εγκαινιάστηκε ο νέος κόμβος διασύνδεσης της Lamda Hellix

tags :
Εγκαινιάστηκε ο νέος κόμβος διασύνδεσης της Lamda Hellix
Εγκαινιάστηκε ο νέος κόμβος διασύνδεσης της Lamda Hellix
Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του SEECIX powered by DE-CIX, που βρίσκεται στο neutral world-class data center campus της Lamda Hellix στην Αθήνα.
Ο νέος κόμβος διασύνδεσης εγκαινιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια ψηφιακής Συνέντευξης Τύπου.
Το SEECIX (South East Europe Cloud & Interconnection Exchange) είναι ο νέος ψηφιακός κόμβος που εξυπηρετεί την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο του DE-CIX στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα, στη Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία, το Παλέρμο και την Κωνσταντινούπολη, λειτουργώντας ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ της ΝΑ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Ivo Ivanov, CEO του DE-CIX International, και ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, υπογράμμισαν τα πλεονεκτήματα του SEECIX και αυτής της συνεργασίας για τις τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διασύνδεση στην περιοχή.
«Αυτή η Ελληνο-Γερμανική συνεργασία είναι η απόδειξη των διαρκών προσπαθειών και των δύο χωρών να προωθήσουν τις συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και στο ψηφιακό φάσμα, μεταξύ άλλων, συμβάλλοντας ενεργά στο έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Απόστολος Κάκκος.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Michael Dorn, Επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης & των Υποθέσεων της Ε.Ε. της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο κ. Hermann Riedl, Chief Business & Digital Transformation Officer of WIND, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτού του νέου ψηφιακού κόμβου για την ψηφιακή καινοτομία και τον μετασχηματισμό της χώρας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία, το SEECIX είναι συνδεδεμένο με το μεγαλύτερο ουδέτερο οικοσύστημα διασύνδεσης παγκοσμίως, του DE-CIX, παρέχοντας πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικά δίκτυα και πολυάριθμες τοποθεσίες. Στο SEECIX είναι διαθέσιμες υπηρεσίες διασύνδεσης όπως GlobePEER, VirtualPNI και DirectCLOUD, δίνοντας πρόσβαση σε κορυφαία public clouds όπως Microsoft Azure, AWS, Google Cloud, IBM Bluemix.
Το νέο interconnection hub θα λειτουργεί ως μέρος του προγράμματος DE-CIX Apollon-as-a-Service (AaaS) για λογαριασμό της Lamda Hellix και περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες όπως εγκατάσταση, συντήρηση, υποστήριξη μάρκετινγκ και πωλήσεων, σχεδιασμένες για data center operators ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα cloud & interconnection exchange.
Ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, σχολίασε: «Η λειτουργία του SEECIX powered by DE-CIX λαμβάνει χώρα σε μια ημερομηνία ορόσημο για τη Lamda Hellix καθώς γιορτάζουμε 17 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και κερδοφορίας ενώ εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τα στρατηγικά πλάνα ανάπτυξης της εταιρείας δημιουργώντας αυτόν τον κόμβο διασύνδεσης που ενώνει τα Βαλκάνια, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία μέσω μιας θύρας διασύνδεσης.
Το SEECIX λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την εξαιρετικά θερμή υποδοχή του από την αγορά μιας και έχουμε ήδη 11 μέλη μεταξύ των οποίων η Microsoft, Amazon και η WIND.
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ψηφιακό κόμβο διασύνδεσης στην περιοχή και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πρωτοστατούμε σε αυτές τις προσπάθειες».
Ο Ivo Ivanov, CEO του DE-CIX International, πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με τη Lamda Hellix είναι ιδανική από κάθε πλευρά.
Στα 25 χρόνια της ιστορίας του, το DE-CIX έχει ένα αποδεδειγμένο ρεκόρ δημιουργίας επιτυχημένων κόμβων διασύνδεσης παγκοσμίως σε περιοχές όπου οι πελάτες χρειάζονται εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες διασύνδεσης.
Μέσω μιας σύνδεσης στο SEECIX, οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών διασύνδεσης.
Αυτό περιλαμβάνει τοπικό peering με άλλα ελληνικά δίκτυα, OTTs, παρόχους cloud, και επιχειρήσεις, ή απομακρυσμένα με το DE-CIX Φρανκφούρτης, το κορυφαίο IX παγκοσμίως βάσει μέγιστης κίνησης, και άλλες περιοχές του DE-CIX σε εύθετο χρόνο, καθώς και πρόσβαση σε περισσότερους από 50+ παρόχους υπηρεσιών cloud που είναι παρόντες στο DE-CIX Cloud Exchange. Είμαστε βέβαιοι ότι το SEECIX θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και θα συναντήσει τεράστια επιτυχία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πέραν αυτής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης