Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pelosi επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Trump: Την τρελο - Nancy πρέπει να την δει γιατρός

Η Pelosi επικαλείται την 25η τροπολογία για να «ρίξει» τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Trump: Την τρελο - Nancy πρέπει να την δει γιατρός
Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η Pelosi
(upd) Την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός του λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας», επικαλείται η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, N. Pelosi, με αφορμή την ασθένεια του D. Trump από τον νέο κορωνοϊό.
Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες την Pelosi οι Ρεπουμπλικανοί την αποκαλούν τρελή.

Η Pelosi ζήτησε από το Κογκρέσο να γίνει συζήτηση την Παρασκευή 9/10, προκειμένου να εκτιμηθεί αν η περίπτωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου υπάγεται στις διατάξεις της 25ης τροπολογίας.
Η κίνηση της Pelosi έρχεται περίπου 3 εβδομάδες πριν την πραγματοποίηση των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις των ΗΠΑ.
Η πρόεδρος του κοινοβουλίου κάλεσε τους ρεπόρτερ να καλύψουν το θέμα, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pelosi θα θέσει θέμα αμφισβήτησης της «ψυχικής υγείας» του Αμερικανού πρόεδρου, επικαλούμενη τις επιπλοκές από τα φάρμακα και την ασθένεια του κορωνοϊού στον οργανισμό του Trump.
Ωστόσο η κίνηση της Pelosi είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα καθώς δεν μπορεί να επικαλείται τον κορωνοιό για διαταραχή της ψυχικής υγείας του Trump.
Image

Trump: Η τρελο-Nancy πρέπει να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, όχι εγώ

Συνέχεια στη σφοδρή κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosy, και τον ίδιο δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, με νέο tweet του.
Όπως έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «η τρελο-Νάνσι πρέπει να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση, όχι εγώ.
Δεν τη λένε τρελή τζάμπα».
Yπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του αμερικανικού κοινοβουλίου και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, N. Pelosi, επικαλείται την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, βάσει της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκπίπτει του αξιώματός τους λόγω «διαταραχής της ψυχικής του υγείας».
Kάπως έτσι, με το επίπεδο να έχει πέσει μάλλον χαμηλά στη δημόσια σφαίρα των ΗΠΑ, ο Donald Trump μονοπωλεί για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του τα μέσα ενημέρωσης.
Image
Πρώτη ενημέρωση 2020-10-08 19:51:15
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης