Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στις καταγγελίες Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα

Καλαφάτης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στις καταγγελίες Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα
Και σε πολιτικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρχαν στιγμές κρίσιμες που ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. συνέπλευσαν, δήλωσε ο Στ Καλαφάτης
Στην δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη του, ενώ εξαπέλυσε παράλληλα πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την παραίτηση Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της Αριστεράς στις 8 Οκτωβρίου 2020, που συνοδεύτηκε από καταγγελίες για τον νέο Ποινικό Κώδικα.
Οι δηλώσεις του:
«Ήταν μια εμβληματική απόφαση. Απόφαση σταθμός που αποτελεί αντίδοτο σε κάθε μορφή φασισμού ή ναζισμού» τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, 
«Αποτελεί δικαίωση της ελληνικής κοινωνίας. Δικαίωση της ίδιας της Δημοκρατίας. Αλλά αποτελεί και δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε αυτόν τον αγώνα επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεπε συστηματικά τους πολίτες να αποκλείσουν από την Βουλή τη Χ.Α -κάτι το οποίο έγινε. Και φθάσαμε στη σημερινή ημέρα κατά την οποία η Δικαιοσύνη επιτελεί άψογα το καθήκον της» προσέθεσε ο Καλαφάτης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στις σημερινές δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι «γεννούν πάρα πολλά ερωτηματικά οι καταγγελίες τις οποίες κάνει».
«Ο κ. Κοντονής δεν ήταν απλώς ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Χρημάτισε ως υπουργός Δικαιοσύνης, δηλαδή καθ΄ύλην αρμόδιος για το δικαιικό μας σύστημα και για τον Ποινικό Κώδικα.»
Οι απαντήσεις πρέπει να έρθουν από τον κ. Τσίπρα και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι οι αλλαγές που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση για τέτοιου είδους εγκλήματα, -π.χ. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- επιφέρουν πολύ χαμηλότερες ποινές. Οι ποινές είναι πολύ πιο ευνοϊκές», επισήμανε. Αυτό καταγγέλλει ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ν΄ απαντήσει» τόνισε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ.
Ακόμη είπε πως «είναι υποκριτική η στάση την οποία επιδεικνύει τα τελευταία 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά» και σημείωσε: «Όταν οι ίδιοι είχαν τη δυνατότητα μέσα απ΄τη νομοθετική τους δραστηριότητα να επιλέξουν αυστηρές ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα, δεν το έκαναν.»
«Και σε πολιτικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπήρχαν στιγμές κρίσιμες που ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. συνέπλευσαν».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Καλαφάτης «αναφερόμενος στη συσπείρωση που επέδειξαν για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά με την μη ψήφιση του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπενθύμισε τρεις φορές παρών, μαζί χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ».
«Μην ξεχνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τη Χ.Α. και στον εκλογικό νόμο όταν υποστήριζε "στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι".
«Μια σειρά πραγμάτων μας δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ρόλο απολογούμενου και πρέπει να λογοδοτήσει γι΄ αυτό στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι:
«η ΝΔ σταθερά και αταλάντευτα και μέσα από συγκεκριμένες πράξεις βρίσκεται απέναντι σε κάθε είδους ακροδεξιά πολιτική ή ρητορική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης