Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tουρκικά μίντια: Η Ελλάδα προκαλεί με Navtex στις 29 Οκτωβρίου

tags :
Tουρκικά μίντια: Η Ελλάδα προκαλεί με Navtex στις 29 Οκτωβρίου
Τα τουρκικά μίντια κάνουν λόγο για προκλητικότητα της Ελλάδας επειδή… τόλμησε να εκδώσει νέα Navtex
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και τον γάιδαρο».
Με τη γνωστή λαϊκή ρήση θα μπορούσε να περιγραφεί η τουρκική πολιτική σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η οποία εκφράζεται μέσα από τους ισχυρούς μηχανισμούς προπαγάνδας τους οποίους μεταχειρίζεται το καθεστώς της γείτονος.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα τουρκικά μίντια κάνουν λόγο για προκλητικότητα της Ελλάδας επειδή… τόλμησε να εκδώσει νέα Navtex η οποία, προφανώς, ακυρώνει τη δική τους στις 28 Οκτωβρίου…
Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της Εθνικής Επετείου στις 28 Οκτωβρίου, ενώ ανοίγει την παραλιακή ζώνη της κλειστής περιοχής στην Αμμόχωστο.
Όπως λοιπόν μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η Ελλάδα προέβη σε άλλη μια κίνηση για να κλιμακώσει την ένταση με την Τουρκία.
Οι ελληνικές αρχές, πριν από τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, εξέδωσαν Navtex στις 29 Οκτωβρίου με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Με αυτό το απειλητικό βήμα, η Ελλάδα παραβίασε μια αρχή αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται πως η Navtex που ανακοίνωσε η Ελλάδα δεν ήταν προγραμματισμένη, οπότε κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης