Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Eaton Vance εξαγόρασε η Morgan Stanley έναντι 7 δισ. - Στα 4,4 τρισ. τα κεφάλαια

Την Eaton Vance εξαγόρασε η Morgan Stanley έναντι 7 δισ. - Στα 4,4 τρισ. τα κεφάλαια
Η εξαγορά που υπόκειται σε συνήθεις ελέγχους αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο της εξαγοράς της E* trade, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Βοστώνη, Eaton Vance, η οποία διαχειρίζεται περίπου 500 δισ. δολάρια, έναντι περίπου 7 δισ. δολαρίων.
Οι μέτοχοι της Eaton Vance, που είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιστορία που χρονολογείται από το 1924, θα λάβουν 28,25 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,5833 μετοχές της Morgan Stanley, αντιπροσωπεύοντας συνολικό τίμημα περίπου 56,50 δολάρια ανά μετοχή.
Η εξαγορά που υπόκειται σε συνήθεις ελέγχους αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η συναλλαγή θα είναι ελκυστική για τους μετόχους και "ο συνδυασμός θα ενισχύσει τη Morgan Stanley για να δημιουργήσει ελκυστικές οικονομικές αποδόσεις μέσω αυξημένης κλίμακας, βελτιωμένης διανομής, εξοικονόμησης κόστους 150 εκατ. δολαρίων - ή 4% των δαπανών MSIM και Eaton Vance - και ευκαιρίες εσόδων".
Χρηματοδοτώντας τη συναλλαγή με 50% μετρητά, η Morgan Stanley θα χρησιμοποιήσει περίπου 100 μ.β. επιπλέον κεφαλαίου και ο δείκτης κοινών ιδίων κεφαλαίων της κατηγορίας 1 αναμένεται να παραμείνει περίπου 300 μ.β. πάνω από την απαίτηση του κεφαλαίου εντάσεως (SCB) της εταιρείας 13,2%.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα υπό διαχείριση κεφάλαια θα αυξηθούν στα 4,4 τρισ. δολάρια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης