Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Ην. Βασιλείου: Πάνω από το 80% των νοσούντων με κορωνοϊό δεν είχαν συμπτώματα

Έρευνα Ην. Βασιλείου: Πάνω από το 80% των νοσούντων με κορωνοϊό δεν είχαν συμπτώματα
Σύμφωνα με έρευνα 86,1% εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεν ανέφεραν συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό (βήχας, πυρετός ή απώλεια γεύσης ή / και μυρωδιάς).
Μια ακόμη σημαντική έρευνα αναφορικά με την μετάδοση του ύπουλου ιού Covid19, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την επιστημονική κοινότητα.
Σύμφωνα με αγγλική έρευνα αυτή τη φορά, που επικεντρώνεται στους λεγόμενους «σιωπηλούς διασκορπιστές» του κορωνοϊού, διαπιστώνεται ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων που βγήκαν θετικοί στον ιό ήταν ασυμπτωματικά την ημέρα που προέβησαν σε τεστ.
Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές του University College London μελέτησαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον οργανισμό στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το Office for National Statistics, το οποίο συλλέγει τακτικά δεδομένα από χιλιάδες βρετανικά νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως μέρος της «έρευνας για την παρούσα λοίμωξη»
Ειδικότερα, η έρευνα εξετάζει τα νοικοκυριά εάν έχουν συμπτώματα ή όχι αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.
Η μελέτη, η οποία αξιολογήθηκε από επιστήμονες, εξέτασε 36.061 άτομα που έκαναν τεστ κορωνοϊού στο διάστημα μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Ιουνίου 2020.
Διαπίστωσε έτσι ότι το 86,1% εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεν ανέφεραν συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό (βήχας, πυρετός ή απώλεια γεύσης ή / και μυρωδιάς) την ημέρα που έλαβαν ένα τεστ.
Από τα 115 άτομα, μόνο 16 ανέφεραν τα κύρια συμπτώματα που συσχετίζουμε με τον ιό.
Οι λεγόμενοι «σιωπηλοί διασκορπιστές» του κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι πολλοί περισσότεροι από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.
Η μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληγε έτσι στην διαπίστωση ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ατόμων που νοσούσαν από τον ιό ήταν ασυμπτωματικά.
Οι ερευνητές Irene Petersen και Andrew Phillips κατέληξαν στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Epidemiology, ότι «τα συμπτώματα Covid-19 είναι κακοί δείκτες του SARS-CoV-2 (ο νέος κορωνοϊός)».
«Για να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να εντοπιστούν άμεσα όλοι όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό.
Ωστόσο, λίγα στοιχέια είναι γνωστά για το ποσοστό όσων είναι ασυμπτωματικοί και πιθανοί «σιωπηλοί πομποί», σημείωσαν οι ερευνητές.
Τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής μελέτης έδειξαν ότι
«ένα πιο διαδεδομένο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών είναι απαραίτητο να αποτρέψει και να μειώσει τις μελλοντικές συνέπειες», υποστήριξαν οι ερευνητές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης