Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αγροτουρισμός και γαστρονομία στους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας

tags :
Αγροτουρισμός και γαστρονομία στους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας
Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «μέσα από την ανάπτυξη και προβολή του αγροτουρισμού αναδεικνύεται ένα άλλο τουριστικό πρόσωπο της χώρας μας»
Στην επικαιροποίηση ενός στρατηγικού πλάνου αναζωογόνησης του τουριστικού προϊόντος της χώρας προσανατορίζεται η κυβέρνηση επιχειρώντας τη διασύνδεσή του με τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.
Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο 3ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Αγροτεχνολογίας του AgriBusinessForum 2020, με θέμα: «Βιώσιμη Γεωργία, Ασφάλεια, Υγιεινή & Επισιτιστική επάρκεια στη μετά COVID-19 εποχή», μετά το μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού, «Ετοιμάζουμε στρατηγικό πλάνο για τον αγροτουρισμό» αφού συμβάλλει καθοριστικά:
• στην εξασφάλιση συμπληρωματικού εισοδήματος στις αγροτικές οικογένειες,
• στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τη δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων σε επίπεδο παροχής φιλοξενίας ή παραγωγής και διάθεσης αγροτουριστικών προϊόντων
• και εντέλει στη συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην ύπαιθρο».
Όπως τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού,  «Μέσα από την ανάπτυξη και προβολή του αγροτουρισμού αναδεικνύεται ένα άλλο τουριστικό πρόσωπο της χώρας μας, πέρα και έξω από την εικόνα της Ελλάδας που προσφέρει κυρίως ήλιο και θάλασσα. Αναδεικνύεται η ελληνική φύση, η παράδοση και ο ελληνικός πολιτισμός, αλλά και τα προϊόντα της γης μας. Και κατ’ επέκταση αναδεικνύεται και ο γαστρονομικός τουρισμός».
Προς αυτήν την κατεύθυνση το Υπουργείο Τουρισμού σύστησε Ομάδα Εργασίας για το Γαστρονομικό Τουρισμό, έργο της οποίας είναι η αναβάθμιση της γαστρονομίας που προσφέρει η Ελλάδα καθώς και η ενσωμάτωση της στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ, ώστε μακροχρόνια να αποτελέσει η γαστρονομία έναν από τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών».
Πέραν της αυτονόητης συνεργασίας που απαιτείται με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ.Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι θα αναζητήσει τη βοήθεια  της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, αφού διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ενίσχυση της παραγωγής, όσο και στην ένταξη της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων των προορισμών στην τουριστική καμπάνια, όπως τόνισε.
Ο Υπουργός Τουρισμού κατέληξε λέγοντας πως «οι δράσεις που πραγματοποιούμε για την ενίσχυση του αγροτουρισμού είναι η υλοποίηση ενός στρατηγικού πλάνου για τον αγροτουρισμό που θα παρουσιαστεί στο προσεχές διάστημα από την Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, η υλοποίηση έργων που έχουμε ήδη υποβάλει για την ενίσχυση της γαστρονομίας στο πλαίσιο και του Ταμείου Ανάκαμψης και ανάπτυξη ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα προωθηθεί και θα διαφημιστεί από εμάς και από τον ΕΟΤ ώστε η χώρα μας να μπει δυνατά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης