Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Credit Agricole: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας - Αναπόφευκτη η πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ - JP Morgan: Οι τρεις παράγοντες που μπορούν να θέσουν τέλος στην αδυναμία του ευρώ

Credit Agricole: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας - Αναπόφευκτη η πτώση του ευρώ στα 1,20 δολ - JP Morgan: Οι τρεις παράγοντες που μπορούν να θέσουν τέλος στην αδυναμία του ευρώ
Ορατός παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, προειδοποιεί σε νέα έκθεσή της η Credit Agricole.
Όπως εξηγεί, η απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals, καθώς και η επικείμενη επίσκεψη της τρόικα στην Αθήνα θα συνεχίσουν να προκαλούν νευρικότητα στις αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Χωρίς καμία έκπληξη, συνεχίζει ο οίκος, οι αγορές ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας βρίσκονται δέσμιες νέων πιέσεων.
"Ελλάδα και Ισπανία βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο των ανησυχιών", παραδέχεται ο οίκος.
"Οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί πάνω από το κρίσιμο 7%, ενώ το ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί έναντι του δολαρίου. Η υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη", σχολιάζει η Credit Agricole.
Στο μεταξύ, τους τρεις παράγοντες που αν εφαρμοστούν, θα θέσουν τέλος στην πτωτική πορεία του ευρώ, αναλύει σε νέα έκθεσή της η JP Morgan.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου, από την ημέρα που η ΕΚΤ μείωσε στο 0% το επιτόκιο καταθέσεων (5 Ιουλίου) οι πιέσεις στο ευρώ έχουν ενταθεί, καθιστώντας μάλιστα το ενιαίο νόμισμα "ακατάλληλο" για επενδύσεις.
Πως μπορεί όμως να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα για το ευρώ;
1) Η Ευρώπη να υιοθετήσει μια σειρά "ανακουφιστικών" μέτρων, όπως η έγκριση της τραπεζικής ένωσης, ή η ΕΚΤ να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας αγορά κρατικών ομολόγων.
2) Οι κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών να προχωρήσουν σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων.
3) Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται και η αστάθεια στις αγορές εντείνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης