Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανατροπή στην κορυφή της αγοράς Ενέργειας: Η Chevron ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Exxon

Ανατροπή στην κορυφή της αγοράς Ενέργειας: Η Chevron ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Exxon
Η Chevron έχει επίσης ισχυρότερο ισολογισμό από την Exxon, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Ξεπέρασε σε αγοραία αξία την Exxon η Chevron.
Έτσι έγινε η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Chevron βρίσκεται στην πρώτη θέση τουλάχιστον από το 1980, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Βέβαια, η κατάληψη της πρώτης θέσης από την αμερικανική εταιρεία ενέργειας οφείλεται περισσότερο στην πτώση της Exxon λόγω της πανδημικής κρίσης.
Η αγοραία αξία της Exxon έχει μειωθεί περισσότερο από 50% από την αρχή του έτους, ανερχόμενη σε 141,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η αξία της Chevron μειώθηκε περίπου 40%, στα 141,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η μετοχή της Exxon πιέστηκε από διάφορα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσής της από τον δείκτη Dow Jones Industrial Average τον Αύγουστο, έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίμηνα με ζημίες.
Η εταιρεία έχει επίσης υψηλή μερισματική απόδοση, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να μειώσει τα μερίσματα προς τους μετόχους τις επόμενες εβδομάδες.
«Η βιωσιμότητα των μερισμάτων παραμένει στο μυαλό της XOM», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε μια σημείωση στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Exxon stock
Ενώ η Chevron αντιμετώπισε παρόμοιες προκλήσεις - ανέφερε απώλεια 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο - ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι είναι πιο ανθεκτική επιλογή όταν το πετρέλαιο είναι φθηνό.
Η Chevron έχει επίσης ισχυρότερο ισολογισμό από την Exxon, σύμφωνα με σημείωμα που δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Goldman Sachs.
Επίσης έλαβε ώθηση όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα εξαγοράσει τον παραγωγό φυσικού αερίου Noble Energy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης