Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Από το καλοκαίρι του 2021 θα έχει κέρδη από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η AstraZeneca

Financial Times: Από το καλοκαίρι του 2021 θα έχει κέρδη από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η AstraZeneca
Η AstraZeneca μπορεί να αποκομίσει όφελος από το εμβόλιό της από το επόμενο καλοκαίρι, υποστηρίζουν οι Financial Times
Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca θα μπορούσε να αρχίσει να βγάζει κέρδος από το εμβόλιό της για την Covid-19 από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.
Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα επικαλείται ένα υπόμνημα που δείχνει ότι η βρετανική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποφασίσει από μόνη της πότε θεωρεί ότι έχει λήξει η πανδημία.
Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα επωφεληθεί από το εμβόλιο «κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Η εφημερίδα αναφέρεται στο ρεπορτάζ της σε ένα «μνημόνιο κατανόησης» που υπέγραψε φέτος η AstraZeneca με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Βραζιλίας Fiocruz.
Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει υπογράψει πολλές συμφωνίες για την προμήθεια και την παρασκευή περισσότερων από 3 δισεκ. δόσεων παγκοσμίως, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν για τους όρους ήταν ελάχιστες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Περίοδος της Πανδημίας» θα μπορούσε να παραταθεί και μετά την 1η Ιουλίου 2021, μόνο όμως εφόσον η AstraZeneca, «ενεργώντας καλόπιστα, θεωρεί ότι η πανδημία του SARS-CoV-2 δεν έχει τελειώσει».
Η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Η τιμολόγηση και η διανομή των πειραματικών εμβολίων για την Covid-19 είναι ένα θέμα που συζητείται ευρέως, δεδομένου ότι οι πλουσιότερες χώρες επενδύουν δισεκατομμύρια στη χρηματοδότησή τους και η AstraZeneca έχει επίσης λάβει προστασία από τυχόν μελλοντικές αξιώσεις αποζημίωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης