Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από 5.000 έως 50.000 ευρώ δίνει η Περιφέρεια Αττικής στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

tags :
Από 5.000 έως 50.000 ευρώ δίνει η Περιφέρεια Αττικής στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι 6 Νοεμβρίου
«Οξυγόνο» ρευστότητας συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η Περιφέρεια Αττικής στις επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Περιφερειάρχη κ Γιώργο Πατούλη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών παρουσία του προέδρου κ. Σταύρου Καφούνη.
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την υλοποίηση του προγράμματος με τον επιχειρηματικό κόσμο να περιμένει διακαώς το πακέτο οικονομίας βοήθειας από την Περιφέρεια Αττικής καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται ουσιαστικά στα… επείγοντα περιστατικά ενώ στο ενδεχόμενο η αναμονή να διαρκέσει περισσότερο από τις ανάγκες που έχει διαμορφώσει η αγορά, πολλές επιχειρήσεις θα χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα και θα βάλλουν λουκέτο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρος Καφούνης δίνει μεγάλη σημασία στο χρόνο εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας για τους παραλήπτες, που δεν μπορούν να παραμείνουν στην αναμονή.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο τζίρος των επιχειρήσεων συνεχίζει την καθοδική του πορεία  και διατυπώνει την ανησυχία του για αύξηση των λουκέτων από την πανδημία  τα  οποία  μπορεί να φτάσουν στο 15% της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η Περιφέρεια Αττικής τις επόμενες ημέρες θα διαμορφώσει τα κριτήρια για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την κατανομή του οικονομικού πακέτου.

Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις  

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000 έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis θα είναι από τις 12/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15.00.
Το στοιχείο  που ενισχύει την αξία του προγράμματος είναι ότι τα χρήματα θα  δοθούν ως  επιδότηση ON –OFF  ενώ  δεν υπάρχει η υποχρέωση της επιστροφής  των χρημάτων.
Στην περίπτωση που δοθούν από 10.000 ευρώ στους αιτούντες  ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθεί ανέλθει σε 20.000.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θεωρεί ότι το βασικό κριτήριο πρέπει να είναι πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι και στο πρόγραμμα να ενταχθούν επιχειρήσει που εμφανίζουν   χαμηλό ετήσιο τζίρο και ενδεικτικά αναφέρει να είναι μικρότερος από 150.000 ευρώ.
Πρέπει να  διαμορφωθεί μία οροφή με βάση τον τζίρο έτσι ώστε να αποκλειστούν  επιχειρήσεις που  είχαν  εισπράξεις στα επίπεδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να  φτάσει  η… βοήθεια στις  μικρές επιχειρήσεις.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης