Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Le Drian (Γαλλία): Κατηγορεί την Τουρκία για «στρατιωτική» εμπλοκή στο Nagorno Karabakh - Συνομιλίες σε Γενεύη και Μόσχα

Le Drian (Γαλλία): Κατηγορεί την Τουρκία για «στρατιωτική» εμπλοκή στο Nagorno Karabakh - Συνομιλίες σε Γενεύη και Μόσχα
Η Άγκυρα δεν αντέδρασε δημοσίως σε αυτήν την κατηγορία, περί ανάπτυξης «Σύρων μαχητών, μελών τζιχαντιστικών ομάδων» στο Nagorno Karabakh - Ο Γάλλος ΥΠΕΞ προανήγγειλε συνομιλίες σε Γενεύη και Μόσχα
Η Γαλλία κατηγόρησε σήμερα 7/10 την Τουρκία ότι εμπλέκεται «στρατιωτικά» στη σύρραξη στο Nagorno Karabakh, στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, επαναλαμβάνοντας ότι ανησυχεί για τη «διεθνοποίηση» αυτής της σύγκρουσης.
«Το νεότερο στοιχείο είναι ότι υπάρχει μια στρατιωτική ανάμιξη της Τουρκίας, η οποία υπάρχει κίνδυνος να υποκινήσει τη διεθνοποίηση της σύγκρουσης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Jean Yves Le Drian μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου.
Πρόσφατα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron κατήγγειλε την ανάπτυξη «Σύρων μαχητών, μελών τζιχαντιστικών ομάδων» στο Nagorno Karabakh, οι οποίοι, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, έφτασαν στην περιοχή μέσω Τουρκίας.
Η Άγκυρα δεν αντέδρασε δημοσίως σε αυτήν την κατηγορία.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για τον «σημαντικό αριθμό» των αμάχων που έχουν σκοτωθεί «για μηδαμινά εδαφικά κέρδη εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν, αφού το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε τη σύγκρουση».
Ζήτησε για άλλη μια φορά να σταματήσουν αμέσως οι μάχες και να επιστρέψουν οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όρους, υπό την αιγίδα της μεσολαβητικής Ομάδας του Μινσκ, στην οποία συμπροεδρεύουν η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, συνομιλίες οι οποίες θα διεξαχθούν συνομιλίες αύριο Πέμπτη στη Γενεύη και την Δευτέρα στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι εμπόλεμες πλευρές στο Nagorno Karabakh και να συμφωνήσουν να διαπραγματευτούν μια εκεχειρία.
Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου ο Le Drian είπε ότι η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι συμπροεδρεύουσες χώρες της Ομάδας του Μινσκ, θέλουν μέσω των συνομιλιών αυτών να ξεκινήσει ένας διάλογος χωρίς προϋποθέσεις για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.
Το Μπακού ανακοίνωσε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeihun Bairamov στις 8 Οκτωβρίου θα συναντηθεί στην Γενεύη με τους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.
«Σκοπός της επίσκεψης, να συναντηθεί με τους συμπροεδρεύοντες της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ και να μεταφέρει στην αντίπαλη πλευρά την θέση του Αζερμπαϊτζάν για την διευθέτηση της διένεξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης