Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο παραβιάζουν απόφαση της ΕΕ και δεν βελτιώνουν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Βαρβιτσιώτης: Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο παραβιάζουν απόφαση της ΕΕ και δεν βελτιώνουν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας
Τέτοιου είδους προκλήσεις (σ.σ. άνοιγμα Βαρωσίων) δεν βοηθούν ούτε στην αποκλιμάκωση ούτε στη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, τόνισε ο ανΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης
«Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο παραβιάζουν την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στην προστασία των Βαρωσίων.
Τέτοιου είδους προκλήσεις δεν βοηθούν ούτε στην αποκλιμάκωση ούτε στη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας».
Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα 7/10, το πρωί στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Βαρβιτσιώτης και στη συνέντευξή του στον «Real Fm».
«Η δυσαρέσκεια και η ενόχληση της τουρκικής πλευράς απέναντι στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την ενιαία στάση που επέδειξε η ΕΕ, φαίνεται από τις αντιδράσεις της» ανέφερε.
Σημείωσε, ακόμη, ότι «η ΕΕ για πρώτη φορά συμπεριέλαβε την προστασία των Βαρωσίων στις αποφάσεις της την περασμένη εβδομάδα, θεωρώντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στην περιοχή θα αποτελέσει μια μονομερή προκλητική ενέργεια από πλευράς Τουρκίας».
Προσέθεσε, επίσης, ότι οι πιο σκληρές αντιδράσεις απέναντι σε αυτές τις κινήσεις του Ερντογάν, εκφράζονται από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους ηγέτες, και ιδιαίτερα από τον κ. Akinzi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης