Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Nα αποκλειστεί ο Λαγός (Χρυσή Αυγή) από τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Nα αποκλειστεί ο Λαγός (Χρυσή Αυγή) από τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου
Με αφορμή τις εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Sassoli
Επιστολή με την οποία καλεί τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Sassoli, να αποκλείσει τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό από τις συνεδριάσεις, απέστειλε σήμερα (7/10/2020) ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Η ανάρτηση του κ. Ανδρουλάκη στο Facebook:
Image
«Μετά την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, τον καλώ να εκκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του καταδικασθέντα Ευρωβουλευτή Γ. Λαγού, στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.
Αναλυτικά η επιστολή προς τον κ. Sassoli:
Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.
Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.
Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.» καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης