Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Χάρης Μαυράκης: Το 65%-67% της παραγωγής του ούζου εξάγεται

tags :
Χάρης Μαυράκης: Το 65%-67% της παραγωγής του ούζου εξάγεται
Η παραγωγή του ούζου κατά 65%-67% εξάγεται, δεν καταναλώνεται στην Ελλάδα
Για τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ – Κίνας σχετικά με την προστασία ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων, στη λίστα των οποίων συγκαταλέγεται και το ούζο, αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου, μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), Χάρης Μαυράκης.
«Η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά μας είναι η Γερμανία. Η παραγωγή του ούζου κατά 65%-67% εξάγεται, δεν καταναλώνεται στην Ελλάδα. Εάν εξαιρέσουμε το θέμα της COVID που μας πήγε πολύ πίσω, ειδικά τις μικρές και μεσαίες παραγωγικές μονάδες αποσταγματοποιίας, οι οποίες δεν βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά απευθύνονται στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, τα οποία έκλεισαν μερικούς μήνες, γενικά μέχρι πέρυσι ο κλάδος πήγαινε καλά. Ανεβάζαμε παραγωγή και, το σημαντικότερο, ανεβάζουμε εξαγωγές», επεσήμανε ο Χάρης Μαυράκης.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου είναι η παράλογη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η οποία έγινε το 2010, με αφορμή την εισαγωγή σε μνημόνιο, η οποία, βεβαίως, όπως είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή το υπουργείο ήταν δώρον άδωρο, Δηλαδή αυξήθηκε 120% ο φόρος αλλά όχι τα έσοδα εντέλει. Απλώς διογκώθηκε το λαθρεμπόριο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΑΟΠ, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων στην κατεύθυνση προβολής των ελληνικών αποσταγμάτων.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87282

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης