Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

IATA: Η εκρηκτική κρίση σε μετρητά απειλεί τις αεροπορικές εταιρείες

tags :
IATA: Η εκρηκτική κρίση σε μετρητά απειλεί τις αεροπορικές εταιρείες
Η ΙΑΤΑ κάλεσε τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τον κλάδο
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) προειδοποίησε ότι η αεροπορική βιομηχανία θα εξοικονομήσει 77 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια / μήνα ή 300.000 δολάρια ανά λεπτό), παρά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.
Η αργή ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών θα οδηγήσει τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών να συνεχίσει να κερδίζει μετρητά με μέσο ρυθμό 5 έως 6 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα το 2021.
Η ΙΑΤΑ κάλεσε τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τον κλάδο κατά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο με πρόσθετα μέτρα ανακούφισης.
Συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας που δεν προσθέτει περισσότερο χρέος στον ήδη υπερχρεωμένο ισολογισμό της βιομηχανίας.
Μέχρι σήμερα, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προσφέρει 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων ενισχύσεων, των επιδοτήσεων των μισθών, των φορολογικών ελαφρύνσεων των εταιρειών και της ειδικής φοροαπαλλαγής του κλάδου και των φόρων καυσίμων.
“Ιστορικά, τα μετρητά που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της μέγιστης θερινής περιόδου βοηθούν τις αεροπορικές εταιρείες να υποστηρίξουν τους χειρότερους χειμερινούς μήνες, δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντε Τζούνιακ Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος IATA.
Δυστυχώς, η φετινή καταστροφική άνοιξη και καλοκαίρι δεν έδωσε κανένα μαξιλάρι. Στην πραγματικότητα, οι αεροπορικές εταιρείες “έκαψαν” μετρητά καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου.
Και χωρίς χρονοδιάγραμμα για τις κυβερνήσεις πότε θα ανοίξουν ξανά τα σύνορα χωρίς καραντίνα, δεν μπορούμε να στηριχθούμε”.

Πότε θα δει ο κλάδος “ζεστό” χρήμα

Η IATA εκτιμά ότι παρά τη μείωση του κόστους μόλις πάνω από 50% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η βιομηχανία ξεπέρασε τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν σχεδόν κατά 80% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Η διαρροή μετρητών συνεχίστηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις αεροπορικές εταιρείες να αναμένεται να περάσουν επιπλέον 77 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και άλλα 60-70 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.
Ο κλάδος δεν αναμένεται να δει θετικά αποτελέσματα σε μετρητά έως το 2022.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομάδας Δράσης για τις Αεροπορικές Μεταφορές, η σοβαρή κάμψη φέτος, σε συνδυασμό με την αργή ανάκαμψη, απειλεί 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον τομέα των αερομεταφορών.
Επειδή κάθε αεροπορική εργασία υποστηρίζει πολλά περισσότερα στην ευρύτερη οικονομία, ο παγκόσμιος αντίκτυπος είναι 46 εκατομμύρια πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας και 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής δραστηριότητας σε κίνδυνο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης