Πολιτική

Τελικώς ποιος απονέμει δικαιοσύνη; - Τα πολιτικά κόμματα, η κοινωνία, η ΕΣΗΕΑ ή η δικαιοσύνη;

tags :
Τελικώς ποιος απονέμει δικαιοσύνη; - Τα πολιτικά κόμματα, η κοινωνία, η ΕΣΗΕΑ ή η δικαιοσύνη;
Θα πρέπει να αποφασίσουμε πόσο πιστεύουμε στην δημοκρατία ή πόσο θέατρο σκιών παίζουν ορισμένοι και μάλιστα απροκάλυπτα.
«Εδώ λοιπόν αξιολογούνται οι πράξεις και η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα.
Το τι λέει το ένα ή το άλλο κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο.
Αλλιώς θα απέδιδαν δικαιοσύνη τα κόμματα.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο εφιαλτική θα ήταν η ζωή αν απένειμαν δικαιοσύνη τα κόμματα.
Όσοι υποδεικνύουν στους δικαστές την απόφασή τους δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία» αυτά ανέφερε ο Λοβέρδος πρώην υπουργός και γνώστης του Συνταγματικού Δικαίου.
Στην Ελλάδα του σήμερα όμως τα κόμματα υποδεικνύουν στους δικαστές τι πρέπει να αποφασίσουν.
Με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής και ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις θέσεις της, ούτως ή άλλως η κοινωνία επέλεξε να την αφήσει εκτός Βουλής, σήμερα 7 Οκτωβρίου κρίνεται ο τρόπος απονομής της δικαιοσύνης.
Τα κόμματα κατά τον Λοβέρδο δεν αποδίδουν δικαιοσύνη, ούτε μπορούν να κάνουν συστάσεις στην δικαιοσύνη.
Όμως αυτό συμβαίνει.

1)Έχουμε όλα τα πολιτικά κόμματα να τονίζουν δεν είναι αθώοι, οι ναζί στην φυλακή.
Η άποψη λοιπόν είναι ότι ακόμη και εάν είναι αθώοι θα πρέπει να πάνε φυλακή επειδή οι ιδεολογικές αντιλήψεις τους δεν συνάδουν με των υπολοίπων

2)Είδαμε την ΕΣΗΕΑ την Ένωση Συντακτών των δημοσιογράφων με ανακοίνωση της να προτρέπει σε συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής.
Δηλαδή αυτό που μάθαμε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι αποστασιοποιημένος και να παρουσιάζει μόνο τα γεγονότα πήγε περίπατο.

3)Είδαμε την αριστερά να εμφανίζεται όχι τιμητής της δικαιοσύνης αλλά επιχειρεί χειραγώγηση της απόφασης, μια αριστερά του ΠΑΜΕ και των αναρχικών των Εξαρχείων καθοδηγεί την Ελλάδα του σήμερα.

4)Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μεγάλης πολιτικής πόλωσης η δικαιοσύνη οι 3 δικαστές θα αποφασίσουν εάν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική Οργάνωση.
Η εισαγγελέας παρουσίασε ένα σκεπτικό ότι δεν υφίσταται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης καθώς αποδείχθηκε κατά την εισαγγελέα ότι δεν προκύπτει οικονομικός δόλος.
Θα δούμε την απόφαση και προφανώς θα την αναλύσουμε όχι όμως για την Χρυσή Αυγή αλλά για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται δικαιοσύνη στην Ελλάδα.
Θα κυριαρχήσει η δικαιοσύνη ή θα κυριαρχήσει η πολιτική πίεση;
Θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε το μοντέλο απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι συνταγματικό ή χειραγωγούμενο.

5)Οι διαδηλώσεις επιτρέπονται ακόμη και εάν τρομοκρατείται ο κόσμος με τον κορωνοιό.
Την ίδια στιγμή επιτρέπεται να υπάρξουν διαδηλώσεις για μια απόφαση δικαστηρίου αλλά δεν θα επιτραπεί π.χ. η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Θα πρέπει να αποφασίσουμε πόσο πιστεύουμε στην δημοκρατία ή πόσο θέατρο σκιών παίζουν ορισμένοι και μάλιστα απροκάλυπτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης