Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βορειοκορεάτης πρώην πρεσβευτής αυτομόλησε στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης πρώην πρεσβευτής αυτομόλησε στη Νότια Κορέα
Πρώην διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας ο οποίος εξαφανίστηκε από την πρεσβεία της χώρας του στην Ιταλία το 2018 έχει εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα
Πρώην διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας ο οποίος εξαφανίστηκε από την πρεσβεία της χώρας του στην Ιταλία το 2018 έχει εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα, αποκάλυψε σήμερα 6/10 ένας βουλευτής στη Σεούλ.
Ο Jo Songh Jil, ο οποίος ασκούσε χρέη πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στη Ρώμη, εξαφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του στις αρχές Νοεμβρίου 2018, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τότε.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο Xa Tae Keungh, βουλευτής αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νότιας Κορέας, ο οποίος μετέχει στην Επιτροπή Πληροφοριών του κοινοβουλίου, ανέφερε ότι ο Jo Songh Jil εγκαταστάθηκε πέρσι στη Νότια Κορέα και έχει τεθεί υπό την προστασία της κυβέρνησης.
Το πρακτορείο Yonhap μετέδωσε επίσης ότι ο Jo Songh Jil και η σύζυγός του ζουν στη Νότια Κορέα, επικαλούμενο πολλές, μη κατονομαζόμενες πηγές. Ένα στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό το δημοσίευμα.
Ο Tae Yong Xo, πρώην αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Βρετανία, ο οποίος αυτομόλησε στη Νότια Κορέα το 2016, είχε καλέσει δημοσίως τον Jo Songh Jil να πράξει το ίδιο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, η κόρη του Jo Songh Jil επαναπατρίστηκε στη Βόρεια Κορέα, κατόπιν δικού της αιτήματος, μετά την εξαφάνιση των γονιών της. Εκείνη την εποχή, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Jo Songh Jil επιδίωκε να του χορηγηθεί άσυλο στις ΗΠΑ ή σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης