Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Οι ΜΕΘ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, όχι με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Οι ΜΕΘ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, όχι με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία
Στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία, τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη στελέχωσης των ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό υπογράμμισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη του Τμήματος Υγείας, επισκέφθηκε το ΓΝΘΑΑ «Σωτηρία», το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο «πυλώνα» του Δημόσιου Συστήματος Υγεία στη διαχείριση της πανδημίας.
Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων και διαπίστωσε την εξαιρετική προσπάθεια που έχει καταβάλλει και ενημερώθηκε για τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΤΕΠ και των άλλων τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Αντίθετα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας προωθεί την έναρξη λειτουργίας των 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο (δωρεά της Βουλής) χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό, μετακινώντας από άλλα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ δεκάδες μόνιμους γιατρούς ΕΣΥ και νοσηλευτές.
 Γενικεύοντας υποστηρίζει ότι «στο όνομα της πανδημίας η κυβέρνηση αποδιοργανώνει πλήρως αρκετά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αποδυναμώνοντας τα ακόμα και σε ειδικότητες που είναι σε έλλειψη όπως οι αναισθησιολόγοι, για να καλύψει "όπως-όπως" τις νέες ΜΕΘ που πρέπει να αναπτυχθούν στο ΕΣΥ. Αυτό δεν είναι επένδυση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που "θωρακίζει
" τη δημόσια περίθαλψη, αλλά κινήσεις πανικού μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας και αχρείαστη δοκιμασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων σε καιρό αυξημένης πίεσης και καταπόνησης».
Στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθός τόνισε ότι σ' αυτή τη φάση απαιτείται μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη αξιόπιστης διαχείρισης όλων των σοβαρών κρουσμάτων covid-19 που χρειάζονται νοσηλεία ή διασωλήνωση και, ταυτόχρονα, της αξιοπρεπούς φροντίδας από το ΕΣΥ όλων των υπόλοιπων περιστατικών που σχετίζονται με τη συνήθη νοσηρότητα και αφορούν χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο