Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απάντηση Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας) σε έκθεση Κομισιόν: Ενεργούμε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου

Απάντηση Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας) σε έκθεση Κομισιόν: Ενεργούμε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την έκθεση προόδου «προκατειλημμένη, και ότι απέχει μακράν από το να είναιεποικοδομητική»
Η Τουρκία θεωρεί την τρίτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 6/10/1010 στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων «προκατειλημμένη, και ότι απέχει μάκράν από το να είναιεποικοδομητική», σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύει η Daily Sabah.
Tαυτόχρονα αναφέρεται ότι η Άγκυρα απορίπτει τις επικρίσεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική, τη τη λειτουργία της δημοκρατικής τάξης και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης ενώ παραμένει προσανατολισμένη στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.
Στη δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τμήματα της έκθεσης που αφορούν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αμαυρώνουν την αντικειμενικότητα της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ενεργεί σύμφωνα με τους δημοκρατικούς κανόνες και τη διεθνή νομιμότητα.
«Η ειλικρινή μας επιθυμία είναι να αντιμετωπίσει η ΕΕ την Τουρκία όχι μέσω των στενών και εγωιστικών συμφερόντων ορισμένων κύκλων, αλλά μέσω των κοινών οραμάτων των ευρύτερων και κοινών συμφερόντων της ηπείρου μας», κατέξησε το υπουργείο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης