Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρόκληση Erdogan: Στις 8/10 ανοίγουμε την Αμμόχωστο, είναι εθνικός σκοπός

Πρόκληση Erdogan: Στις 8/10 ανοίγουμε την Αμμόχωστο, είναι εθνικός σκοπός
Aνακοίνωσε άνοιγμα της Αμμοχώστου ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan
Στην Κύπρο μεταφέρουν το μέτωπο της ελληνοτουρκικής κρίσης οι Τούρκοι, καθώς σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ersin Tatar ανακοίνωσαν το τμηματικό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.
«Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου έχει δύο διαστάσεις.
Το πρώτο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας, και η άλλη είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων της Κύπρου σε σχέση με τους φυσικούς πόρους στο νησί και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει οποιοδήποτε σχέδιο που δεν περιλαμβάνει του Τούρκους.
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της αδικίας.
Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να εκπροσωπούνται όπως τους αξίζουν στη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα» είπε ο Erdogan, προσθέτοντας:
«Θα ήθελα να μοιραστώ μια νέα εξέλιξη σχετικά με το άνοιγμα της Αμμοχώστου.
Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση (σ.σ. εννοεί τον Αττίλα), η Αμμόχωστος εγκαταλείφθηκε επίσης στη μοίρα της.
Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα έφτασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολλές φορές στη δεκαετία του '90, δεν μπόρεσε να συναφθεί συμφωνία λόγω της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Μία από τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει είναι το άνοιγμα της πόλης.
Έχουμε φέρει το έργο μας σε ένα στάδιο και κάνουμε το πρώτο συγκεκριμένο βήμα.
Ξεκινάμε τις προσπάθειές μας να παρουσιάσουμε την παράκτια λεωφόρο και τη λεωφόρο Δημοκρατίας, αλλά και την παράκτια ζώνη, που ανήκουν στους ανθρώπους μας.
Το άνοιγμα θα γίνει την Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Είναι εθνικός σκοπός».
Image
Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανήρτησε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».
Image
Οι πληροφορίες φέρουν το άνοιγμα της παραλίας να συνδέεται και με τις «εκλογές» στα κατεχόμενα που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.
Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να προσδοθεί πανηγυρικώς χαρακτήρας με έντονη την παρουσία από πλευράς Τουρκίας (με συμμετοχή Ερντογάν ή Τσαβούσογλου).
Είναι εμφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί μια ύστατη προσπάθεια να βοηθήσει τον Ερσίν Τατάρ για να κερδίσει τις «εκλογές» και να αναδειχθεί ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Εκτιμάται ότι η κίνηση για τα Βαρώσια θα γίνει την ώρα που η Άγκυρα κρίνει ότι αυτό θα βοηθήσει καλύτερα τον Τατάρ.
Είτε εντός της εβδομάδας, για να τον σπρώξει ενόψει πρώτου γύρου, είτε την ερχόμενη εβδομάδα για να του διασφαλίσει τη νίκη στις «εκλογές».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης