Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (Ευρωπαϊκή Επιτροπή): Στο τραπέζι δημοπρασίες ευρω-ομολόγων για τη στήριξη του προγράμματος SURE

tags :
Hahn (Ευρωπαϊκή Επιτροπή): Στο τραπέζι δημοπρασίες ευρω-ομολόγων για τη στήριξη του προγράμματος SURE
Η πρώτη δημοπρασία  για τη χρηματοδότηση του προγράμματος SURE αναμένεται το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δημοπρασίες ομολόγων προκειμένου να καλύψει τo κόστος για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στήριξης των οικονομιών της Γηραιάς Ηπείρου από την κρίση της πανδημίας, δήλωσε την Τρίτη 6/10/2020 ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn.
Οι αγορές αναμένουν με ανυπομονησία λεπτομέρειες σχετικά με τα «εργαλεία» που η ΕΕ, της οποίας το συνολικό ύψος του χρέους έχει διαμορφωθεί άνω των 50 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσειτις πρόσθετες υποχρεώσεις που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας.
«Άμεση στόχευση της Επιτροπής είναι η έκδοση των ομολόγων SURE, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα», δήλωσε ο επίτροπος Hahn, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αντιμετώπισης ανεργίας της ΕΕ το οποίο υποστηρίζεται με κεφάλαια από πρόσθετη δανειοδότηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη δημοπρασία ομολόγων για τη χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος αναμένεται το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.
«Πέρα από αυτό, η Επιτροπή διερευνά όλες τις επιλογές για ένα κλιμακωτό πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δημοπρασιών», κατέληξε ο Hahn στο Reuters .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης