Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μεγαλύτερο έλεγχο, ακόμη και διάλυση, ζητούν οι Δημοκρατικοί σε Amazon, Google, Facebook και Apple - Τι έδειξε η 16μηνη έρευνα

ΗΠΑ: Μεγαλύτερο έλεγχο, ακόμη και διάλυση, ζητούν οι Δημοκρατικοί σε Amazon, Google, Facebook και Apple - Τι έδειξε η 16μηνη έρευνα
Οι ρυθμίσεις πιθανόν να περιλαμβάνουν απαγόρευση ορισμένων τύπων συγχωνεύσεων, όπως "μελλοντικές αποκτήσεις πιθανών αντιπάλων και νεοσύστατων επιχειρήσεων" από μεγάλες πλατφόρμες
Το Κογκρέσο πρέπει να παραχωρήσει στην ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή επιτροπή πόρους για να διαχειριστεί τους γίγαντες της Silicon Valley.
Αυτό είναι το διακύβευμα στο νέο σχέδιο που κατέθεσαν οι Δημοκρατικοί του Σώματος, ενώ στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η διευκόλυνση στη λήψη μέτρων, όπως το σπάσιμο εταιρειών.
Το προσχέδιο έκθεσης, που έχει στην κατοχή του το Politico, αναφέρει τα ευρήματα και τις συστάσεις που πρόκειται να κάνει η αντιμονοπωλιακή υποεπιτροπή του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της 16μηνης μακρόχρονης έρευνας της σχετικά με την κατάσταση του ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο.
Όπως αναφέρει, ο έλεγχος έχει χαθεί στις επιχειρηματικές πρακτικές των Amazon, Google, Facebook και Apple.
Ο γερουσιαστής Ken Buck του Κολοράντο, ένας Ρεπουμπλικανός στην αντιμονοπωλιακή υποεπιτροπή της Βουλής, έγραψε στο σχέδιο υπομνήματος ότι ενώ συμφωνεί με τη δημοκρατική πλειοψηφία της επιτροπής, "οι αντιμονοπωλιακές αρχές πρέπει να έχουν πρόσθετους πόρους και εργαλεία για να παρέχουν την κατάλληλη εποπτεία" στους τεχνολογικούς γίγαντες.
Πάντως, μέχρι στιγμής οι πρώτες αντιδράσεις από την έκθεση σηματοδοτούν τομείς τόσο σημαντικής συμφωνίας όσο και διαφωνίας μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο.
Σύμφωνα με το σημείωμα, η τελική έκθεση θα προσφέρει "ένα μενού πιθανών αλλαγών" στον υφιστάμενο νόμο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ανησυχιών ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες κατακλύσει τους ανταγωνιστές τους σε βάρος των χρηστών τους.
Οι συστάσεις θα περιλαμβάνουν απαγόρευση ορισμένων τύπων συγχωνεύσεων, όπως "μελλοντικές αποκτήσεις πιθανών αντιπάλων και νεοσύστατων επιχειρήσεων" από μεγάλες πλατφόρμες.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι απίθανο να υποστηρίξουν τις πιο επιθετικές μεταρρυθμίσεις των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τους αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης