Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπήσεις ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Biden στις 9,2 μον. ή 51,3% με Trump 42,1%

Δημοσκοπήσεις ΗΠΑ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Biden στις 9,2 μον. ή 51,3% με Trump 42,1%
Μετά το debate ο Biden ξεκάθαρα ενισχύθηκε αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα
Ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα φαίνεται αποκτάει ο Joe Biden, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ καθώς με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που περιλαμβάνουν και το debate.
Ειδικότερα, ο Biden προηγείται με 9,2% έναντι του Donald Trump των Ρεπουμπλικάνων.
Να σημειωθεί ότι μετά το debate ο Biden ξεκάθαρα ενισχύθηκε αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα.
Ωστόσο, αυτό δεν εγγυάται τη νίκη των Δημοκρατικών υποψηφίων.
Η Hillary Clinton είχε επίσης σαφές προβάδισμα έναντι του Trump στις δημοσκοπήσεις για σχεδόν ολόκληρη την εκστρατεία του 2016.
Τελικά έχασε...
Επειδή το προεδρικό σύστημα ψηφοφορίας εκχωρεί σε κάθε κράτος έναν αριθμό ψήφων, οι οποίες πηγαίνουν στον νικητή ανεξάρτητα από το περιθώριο της νίκης, μια μικρή ομάδα πολιτειών πιθανότατα θα αποφασίσουν τις εκλογές.
Πάντως, με βάση τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, δείχνουν ότι ο υποψήφιος των δημοκρατικών εμφανίζει σημάδια υπεροχής μόλις ένα μήνα πριν την διεξαγωγή των εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Image

Δημοσκόπηση CNN: Στις 16 μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα του Biden

Στις 16 μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden έναντι του προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με δημοσκόπηση του SSRS για το CNN.
Ο Biden συγκεντρώνει ποσοστό 57% έναντι 41% του Trump, σε δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πρώτο debate των δύο υποψηφίων προέδρων και ενώ είχε γνωστοποιηθεί ότι ο πρόεδρος Trump είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Δημοσκόπηση NBC News/WSJ

Στις 14 μονάδες διευρύνθηκε το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden έναντι του προέδρου Donald Trump, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal.
O Biden συγκεντρώνει ποσοστό 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39% για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
Το προβάδισμα των 14 μονάδων καταγράφηκξε στον απόηχο του πρώτου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων και πριν την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Trump διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Δημοσκόπηση Ipsos/Reuters

Ανοίγει τη δημοκοπική ψαλίδα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Koe Biden έναντι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με την τελευταία δημοσκόπηση να του δίνει προβάδισμα 10 μονάδων.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters, που δημοσιεύεται σήμερα (3/10) το 51% των Αμερικανών ψηφοφόρων στηρίζει τον Biden έναντι 41% τον Trump ενώ ένα 4% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο ενός τρίτου κόμματος και 4% παραμένει αναποφάσιστο.

Παρά την άνοδο του Biden… η αποδοκιμασία για τον Trump δεν είναι μεγάλη

Ενώ ο Biden προηγείται σταθερά και αυξάνει το προβάδισμα έναντι του Trump, την ίδια στιγμή οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με την πολιτική Trump δεν είναι τόσο… χαοτική.
Μάλιστα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Trump λαμβάνει αρνητικές ψήφους σε ποσοστά 2% με 6%.
Π.χ. της Gallup με την πολιτική Trump συμφωνεί το 46% των ερωτηθέντων και διαφωνεί το 52%.

Οι κρίσιμες Πολιτείες που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα

Στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων στις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές για την εκλογική μάχη, όπως η Πανσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Αριζόνα, ο Biden καταγράφει ισχνό προβάδισμα.
Image
ImageImage
Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης