Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η δίκη της χρονιάς 7/10: Προς αθώωση η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ισόβια στον Ρουπακιά – Έρχονται αντιδράσεις από πολιτικό σύστημα και κοινωνία

Η δίκη της χρονιάς 7/10: Προς αθώωση η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ισόβια στον Ρουπακιά – Έρχονται αντιδράσεις από πολιτικό σύστημα και κοινωνία
Δεν είναι τυχαίο που στην κεντροαριστερού περιεχομένου «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 4/10, «συναντήθηκε» όλη η πολιτική νομεκλατούρα του τόπου από τον Μητσοτάκη και την Φώφη, το Τσίπρα και τον Κουτσούμπα μέχρι και τον δεξιό Αντώνη Σαμαρά.
Στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής έχει ποντάρει το ελληνικό πολιτικό σύστημα προκειμένου να απεκδυθεί τις δικές του σοβαρές ευθύνες για την 10ετή συνεχή οικονομική κρίση και την εφαρμογή των σκληρών μνημονίων στην ελληνική οικονομία.
Δεν είναι τυχαίο που στην κεντροαριστερού περιεχομένου «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 4/10, «συναντήθηκε» όλη η πολιτική νομεκλατούρα του τόπου από τον Μητσοτάκη και την Φώφη, το Τσίπρα και τον Κουτσούμπα μέχρι και τον δεξιό Αντώνη Σαμαρά.
Σοβαροί πολιτικές αναλυτές βλέπουν ότι η προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα με την αρθρογραφία τους – ασχέτως εάν έχουν ισχυρά ιδεολογικά επιχειρήματα ή όχι- συμβαίνει λίγο πριν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την δίκη της Χρυσής Αυγής και ως προς τον χρονικό timing είναι ύποπτη.
Την απόφαση την παίρνει η Δικαιοσύνη και όχι η πολιτική εξουσία, ούτε η νομοθετική, ούτε η εκτελεστική. Οπότε η κίνηση επηρεασμού της Δικαιοσύνης είναι κάτι, που ανεξάρτητα με την υπόθεση, είναι κατακριτέο.
Για να καταλάβετε την αντιστοιχία, όταν ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη και υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος επέκρινε σκληρά την δικαστικό που πρότεινε την σκληρή τιμωρία των βιαστών της Τοπαλούδη, όλη η κοινωνία έπεσε να τον «φάει».
Και πριν μέρες μάθαμε ότι η συγκεκριμένη δικαστικός έπεσε θύμα βιαιοπραγίας.
Δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η βιαιοπραγία είχε ηθικό αυτουργό;
Η Δικαιοσύνη, στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως άλλωστε και επί κυβέρνησης Τσίπρα, πήγε να χειραγωγηθεί.
Δεν θα μιλήσουμε τώρα για την περίοδο Τσίπρα για την οικονομία του χώρου, αλλά μπορούμε να μετρήσουμε πολλές υποθέσεις που η Δικαιοσύνη αντέδρασε σπασμωδικά στις αποφάσεις της πολιτικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση κυβέρνησης ΝΔ, με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είδαμε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται.
Στις εκλογές των δικαστικών η παράταξη της ΝΔ έχασε καθαρά και πλέον το συνδικαλιστικό σύστημα των δικαστών δεν μπορεί να επηρεαστεί από το κυβερνών κόμμα με ότι αυτό και να συνεπάγεται, ακόμα και για πολιτικές δίκες όπως της Χ.Α.
Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα.
Η πρόταση του εισαγγελέα είναι ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση λειτουργεί τις περισσότερες φορές δεσμευτικά για την υπόλοιπη έδρα κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αύριο η έδρα θα αθωώσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία δεν έδωσε εντολή να σκοτώσουν κάποιον πολιτικό αντίπαλο και δεύτερον ότι δεν υπάρχει οργάνωση με στόχο το κέρδος μέσα από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.
Οι λογαριασμοί όλων έχουν ψαχτεί μέχρι ευρώ.
Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη η οποία θα πρέπει να εξηγηθεί μία διαφορετική άποψη από αυτή του εισαγγελέα.

Το σκεπτικό θα πρέπει να αναλυθεί και να προκύψει ότι υπάρχει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το οικονομικό όφελος και την κατευθυνόμενη από την ηγεσία, εγκληματική ενέργεια των στελεχών της Χ.Α.


Αν με βάση αυτό το σκεπτικό, αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί στην περίπτωση της δολοφονίας Τεμπονέρα στην οποία δράστης ήταν ο  Γιάννης Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, δεν μπήκε φυλακή η τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη…
Σε αυτή την περίπτωση, ο αρχηγός της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές που διώκονται θα αθωωθούν και, μάλιστα, θα ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση του κόμματος που είχε σταματήσει από το 2013 μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης.
Αναμένεται σε αυτή την περίπτωση, το κόμμα να λάβει κρατικές επιδοτήσεις ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ και να μπει σε κανονική πολιτική δράση.
Το αν θα γίνει αποδεκτή από τον κόσμο θα το δείξει ο ίδιος ο κόσμος που κρίνει κάθε μέρα.
Από κει και πέρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές το έγκλημα Ρουπακιά θα θεωρηθεί μεμονωμένο γεγονός και όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό, θα έχουν την ανάλογη ποινή.
Για τον Ρουπακιά θα υπάρξει λογικά η ποινή των ισοβίων, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη του πυρήνα που συμμετείχαν η μεγαλύτερη ποινή θα είναι 10 έτη. Ποινές θα υπάρξουν και σε πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και προς τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Παρ’ όλο που οι υποθέσεις αυτές έχουν συνενωθεί, είναι δύσκολο να φτάσεις σε συμπέρασμα εγκληματικής οργάνωσης η οποία για να δέσει σαν υπόθεση χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία.
Αναμφίβολα, η αθώωση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής θα σημάνει πολλές αντιδράσεις από τον κόσμο.
Κυρίως, από τα πολιτικά κόμματα που είχαν ποντάρει την πολιτική τους ανάταση σε αυτή τη δίκη. Ωστόσο, μένει και ένα ερωτηματικό.
Όλος αυτός ο κόσμος που θα στραφεί. Στην Ελλάδα του 2020 η αντιμνημονιακή πατριωτική δεξιά που και από ποιους εκπροσωπείται; Θα υπάρξουν νέες πολιτικές ζυμώσεις εάν αθωωθεί η ηγεσία της Χ.Α ή θα κατέλθει όπως είναι;
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης