Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Τρίτο τάνκερ από το Ιράν έφτασε σε λιμάνι της χώρας μεταφέροντας καύσιμα

Βενεζουέλα: Τρίτο τάνκερ από το Ιράν έφτασε σε λιμάνι της χώρας μεταφέροντας καύσιμα
Το τελευταίο τάνκερ από τα τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια που εστάλησαν στη Βενεζουέλα για να την ανεφοδιάσουν με καύσιμα έφτασε στο λιμάνι Γκουαραγούα της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon
Το τελευταίο τάνκερ από τα τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια που εστάλησαν στη Βενεζουέλα για να την ανεφοδιάσουν με καύσιμα έφτασε στο λιμάνι Γκουαραγούα της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon και ένα πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος, καθώς ο πρόεδρος N. Maduro δεσμεύθηκε να εξομαλύνει τον ανεφοδιασμό καυσίμων στη χώρα.
Τα τρία τάνκερ άρχισαν να φτάνουν την προηγούμενη εβδομάδα και μετέφεραν περίπου 820.000 βαρέλια καυσίμων στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχουν ελλείψεις βενζίνης, ενώ το το σύστημα ύδρευσης και παροχής αερίου για οικιακή χρήση είναι εντελώς αναξιόπιστα, οδηγώντας σε μεγάλες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι ελλείψεις σημειώνονται την ώρα που η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας, που άλλοτε παρήγαγε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει καταρρεύσει, αν και δύο διυλιστήρια παρήγαγαν την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 50.000 βαρέλια βενζίνης ημερησίως.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Maduro ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο διανομής καύσιμων, το οποίο ξεκινά σήμερα, βάσει του οποίο οι αρχές θα δίνουν καύσιμα ανάλογα με την πινακίδα του οχήματος.
Ιράν και Βενεζουέλα έχουν ενισχύσει την οικονομική τους συνεργασία φέτος καθώς οι ΗΠΑ αύξησαν τις κυρώσεις εναντίον των πετρελαϊκών βιομηχανιών και των δύο χωρών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης