Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cuomo (ΗΠΑ): Κλείνουν από αύριο 6/10 σχολεία σε περιοχές «επίκεντρα» της πανδημίας στην Ν. Υόρκη

Cuomo (ΗΠΑ): Κλείνουν από αύριο 6/10 σχολεία σε περιοχές «επίκεντρα» της πανδημίας στην Ν. Υόρκη
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης διέταξε το κλείσιμο σχολείων στην Πόλη της Νέας Υόρκης, στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo διέταξε το κλείσιμο σχολείων από αύριο σε περιοχές «επίκεντρα» του κορωνοϊού στην Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών διαμερισμάτων της Πόλης της Νέας Υόρκης, του Μπρούκλιν και του Κουίνς.
Η ανακοίνωση προωθεί το σχέδιο του δήμαρχου της Νέας Υόρκης Bill de Blasio να κλείσει σχολεία σε 11 γειτονιές αρχής γενομένης από την Τετάρτη μετά την αύξηση των θετικών τεστ του ιού σε ποσοστά άνω του 3% σε αυτές τις περιοχές για επτά συνεχόμενες ημέρες.
«Δεν πρόκειται να συστήσω, ούτε να επιτρέψω σε οποιαδήποτε οικογένεια της Πόλης της Νέας Υόρκης να στείλει το παιδί της σε σχολείο όπου δεν θα έστελνα το δικό μου το παιδί», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.
Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία θα αναλάβει την επιβολή των κανόνων κοινωνικής απόστασης σε αυτά τα επίκεντρα, σημεία έξαρσης του ιού.
Ο Cuomo εξέφρασε παράλληλα ανησυχία για παρόμοια αυξανόμενα ποσοστά μολύνσεων στις κομητείες Ρόκλαντ και Όραντζ, βόρεια της Πόλης της Νέας Υόρκης.
Η Νέα Υόρκη αντιμετώπισε ένα από τα πρώτα και πιο καταστροφικά ξεσπάσματα της πανδημίας την άνοιξη, αλλά έκτοτε κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωσή της.
Σήμερα, το 1,01% των τεστ κορωνοϊού σε όλη την Πολιτεία αναφέρθηκε ότι ήταν θετικό, συμπλήρωσε ο Cuomo.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης