Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες η κυβέρνηση και ας ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες η κυβέρνηση και ας ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα
Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, παρά την τεράστια ύφεση και την οικονομική καχεξία που δημιούργησαν στη χώρα ήδη πριν την πανδημία, πανηγυρίζουν ότι έφεραν στην Ελλάδα την Μicrosoft
«Ας αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες η κυβέρνηση και ας ασχοληθεί επιτέλους με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε οικονομία και κοινωνία».
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης, παρά την τεράστια ύφεση και την οικονομική καχεξία που δημιούργησαν στη χώρα ήδη πριν την πανδημία, πανηγυρίζουν με φιέστες ότι έφεραν στην Ελλάδα την μεγάλη άμεση επένδυση της Μicrosoft.
Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαστε καταρχήν θετικοί στις ξένες και τις εγχώριες επενδύσεις, ειδικά στον κλάδο των νέων τεχνολογιών όπως είναι αυτή της Μicrosoft.
Άλλωστε ως κυβέρνηση έχουμε δώσει δείγματα γραφής, με επενδύσεις ύψους 2.5δις € που υλοποιήσαμε και αφορούσαν την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων.
Ωστόσο, επειδή σε κάθε επένδυση το ζήτημα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και το ύψος του οφέλους που απομένει στην ελληνική οικονομία, συνιστούμε στην κυβέρνηση να σταματήσει τις φιέστες και τα μεγάλα λόγια και να απαντήσει στον ελληνικό λαό σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα:
-Ποιο ακριβώς θα είναι το ύψος των άμεσων ιδιωτικών κεφαλαίων που θα επενδύσει ο πολυεθνικός κολοσσός στη χώρα μας , όταν το κόστος κατασκευής ενός region Data Center κυμαίνεται από 20 έως 50εκ €; Από πού προκύπτουν τα 400εκ€ και οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας, όχι στην εταιρεία αλλά στον κλάδο;
- Ποια ακριβώς η συμβολή του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του στην υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής της Microsoft, που έχει μπει ήδη σε 7 χώρες της Ε.Ε αλλά και σε άλλες τρίτες χώρες μόνο την τελευταία χρονιά, παρέχοντας υπηρεσίες cloud παγκοσμίως;
- Ποιο το οικονομικό αντάλλαγμα της Ελλάδας, βάσει του αρχαιολογικού νόμου, από την ψηφιακή αποτύπωση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς;
Σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε να ενημερωθούμε αρμοδίως για τις λεπτομέρειες της επένδυσης.
Έως τότε, η κυβέρνηση ας αφήσει τους πανηγυρισμούς και ας ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της στην οικονομία και την κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης