Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την EBRD - Επένδυσε 87 εκατ. στη χρηματοδότης της Avis και στο πράσινο ομόλογο της ΕΤΕ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την EBRD - Επένδυσε 87 εκατ. στη χρηματοδότης της Avis και στο πράσινο ομόλογο της ΕΤΕ
Η EBRD - Επένδυσε 87 εκατ. στη χρηματοδότης της Avis και στο πράσινο ομόλογο της ΕΤΕ
Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η οποία ότι επένδυσε 37 εκατ. ευρώ στην τιτλοποίηση στην οποία προχώρησε η Avis, από την οποία άντλησε χρηματοδότηση 130 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ότι επένδυσε 50 εκατ. ευρώ στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα η EBRD επένδυσε 50 εκατ. ευρώ στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση της ΕBRD θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων όπως αιολικά και ηλιακά πάρκα, σημειώνεται σχετικά.
«Είναι μια σημαντική και καινοτόμος συναλλαγή που ενισχύει την ελληνική κεφαλαιαγορά, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τον τραπεζικό τομέα αλλά και τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία στη χώρα», σημείωσε η περιφερειακή επικεφαλής της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο, Andreea Moraru.
Παράλληλα επένδυσε 37 εκατ. ευρώ στην τιτλοποίηση στην οποία προχώρησε η Avis, από την οποία άντλησε χρηματοδότηση 130 εκατ. ευρώ.
Η τιτλοποίηση είναι ύψους 186,4 εκατ. ευρώ ενώ μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθούν για την ανανέωση του στόλου οχημάτων της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης