Τελευταία Νέα
Οικονομία

Donohoe (Eurogroup): Η πανδημία «χτύπησε» την ελληνική οικονομία - Σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις

Donohoe (Eurogroup): Η πανδημία «χτύπησε» την ελληνική οικονομία - Σημαντική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις
Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις προκλήσεις της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσει έτσι, στηρίζουμε το έργο της, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe
Στην παραδοχή πως η πανδημική κρίση έπληξε σφόδρα και την ελληνική οικονομία προχώρησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Paschal Donohoe.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη η που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, ο Paschal Donohoe ανέφερε πως «μιλήσαμε πρόσφατα με τον κ. Χρήστο (Σταϊκούρα) για την πρόοδο της Ελλάδας», προσθέτοντας πως η χώρα μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.
«Δεν κάναμε λόγο για κάποια συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν βαρύτητα
Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις προκλήσεις της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσει έτσι, στηρίζουμε το έργο της».
Σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη γενικότερα, επεσήμανε ότι «μιλήσαμε για το πρόγραμμα του Eurogroup για να εξασφαλίσουμε ότι ο θεσμός θα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία.
Όσο προχωρούμε από τις δράσεις στην ανάκαμψη, πρέπει να εστιάσουμε στην οικονομική μεταμόρφωση και τις ανισότητες εντός της Ευρωζώνης.
Πρέπει να επιτύχουμε την κατάλληλη ανάπτυξη και ρυθμό επενδύσεων το 2021 για να αναθεωρήσουμε την τρέχουσα πολιτική.
Δεν μιλάμε προς το παρόν για επαναφορά των δημοσιονομικών κανόνων.
Προς το παρόν πρέπει να μιλάμε για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα περαιτέρω τραπεζικών ενώσεων, ο κ. Donohoe είπε ότι «στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ανάπτυξη, να ενδυναμώσουμε την τραπεζική και κεφαλαιακή ένωση, ενώ για το Ταμείο Ανάκαμψης υποστήριξε πως η ΕΕ έχει συμφωνήσει, πόσω μάλλον που η Ευρωζώνη δεν ανακάμψει αρκετά.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποψηφιότητα του Ολλανδού Andersen για μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης