Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σύσταση για αγορά σε ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή από Alpha Finance - Οι τιμές στόχοι

Σύσταση για αγορά σε ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή από Alpha Finance - Οι τιμές στόχοι
Η τιμή στόχος της ΓΕΚ Τέρνα είναι στα 8,60 ευρώ και της Τέρνα Ενεργειακή τα 14,70 ευρώ
Σύσταση για αγορά έδωσε η Alpha Finance για τη ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή με την τιμή στόχο της πρώτης να διαμορφώνεται στα 8,60 ευρώ (39% απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή) και της δεύτερης στα 14,70 ευρώ (33% απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή).
Για τη ΓΕΚ Τέρνα, η Alpha Finance επισημαίνει ότι μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2020, προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών του Ομίλου θα αυξηθεί κατά 3% το 2019 - 2023.
Αντίστοιχα, το EBITDA θα αυξηθεί κατά 11%, κυρίως λόγω του υψηλού περιθωρίου του κλάδου των ΑΠΕ.
Σημαντικό, επίσης, ρόλο στα μελλοντικά μεγέθη θα διαδραματίσει η κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου του Καστελίου καθώς και του έργου του Ελληνικού (Integrated Resort Casino).
Για την Τέρνα Ενεργειακή, παρά το ράλι της μετοχής το 2020 (αύξηση 51% ytd), συστήνει «Αγορά», με δεδομένη την αυξανόμενη μελλοντική κερδοφορία ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εγκατεστημένης ισχύος.
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προσφέρει δυναμική αύξηση κερδών, ενώ οι προοπτικές ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις.
Επιπρόσθετα, η Εταιρεία προσφέρει σημαντικά μερίσματα προς τους μετόχους (απόδοση 4-5% για το 2021-22).
Προβλέπεο ότι το EBITDA της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα ξεπεράσει τα 320 εκατ. ευρώ το 2023, από 229 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στα καθαρά έσοδα θα αυξηθεί κατά 23% κατά την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης