Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση NBC/WSJ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Biden έναντι του Trump στις 14 μονάδες

Δημοσκόπηση NBC/WSJ: Διευρύνει το προβάδισμα ο Biden έναντι του Trump στις 14 μονάδες
O Biden συγκεντρώνει ποσοστό 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39% για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο
Στις 14 μονάδες διευρύνθηκε το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden έναντι του προέδρου Donald Trump, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/Wall Street Journal.
O Biden συγκεντρώνει ποσοστό 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39% για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
Το προβάδισμα των 14 μονάδων καταγράφηκξε στον απόηχο του πρώτου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων και πριν την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Trump διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι ο Biden χειρίστηκε καλύτερα την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, η οποία βυθίστηκε στο χάος.
Ο Trump διέκοπτε συνεχώς τον Trump, ενώ δεν έλλειψε η ανταλλαγη βαριών χαρακτηρισμών.
Το 49% δήλωσε ότι η απόδοση του Biden ήταν καλύτερη στο debate, έναντι μόλις 24% για τον Trump.
Το 17% απάντησε ότι κανείς από τους δύο δεν είχε θετική παρουσία, ενώ το 9% ότι δεν είναι βέβαιο.
Σε κάθε περίπτωση δεν κατέστη σαφές κατά πόσο το debate θα επηρεάσει την προεκλογική μάχη, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Το 73% δήλωσε ότι το debate δεν θα επηρεάσει την ψήφο τους, το 19% όιτι στράφηκε προς τον Biden και το 6% προς τον Trump.
Στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων στις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές για την εκλογική μάχη, όπως η Πανσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Αριζόνα, ο Biden καταγράφει ισχνό προβάδισμα, σύμφωνα με το RealClearPolitics.
Σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι δημοσκόποι, η ασθένεια του Trump από κορωνοϊό έχει ενισχύσει την αβεβαιότητα στην τελική ευθεία για την κρίσιμη αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.
Τέλος, το 52% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσε ότι ο Biden θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερη των κορωνοϊό, έναντι 35% για τον Trump, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως κυριαρχεί στο πεδίο της οικονομίας, καθώς το 48% εκτιμά ότι μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα, έναντι 41% για τον Biden.
Σε όλους τους βασικούς τομείς ωστόσο, όπως η εγκληματικότητα, η ηγετική ικανότητα, η υγειονομική περίθαλψη, οι φυλετικές διακρίσεις, οι ψηφοφόροι επιλέγουν τον Biden ως καταλληλότερο.

Δημοσκοπικό προβάδισμα Biden κατά 10 μονάδες - Το 65% ανησυχεί για την πορεία της πανδημίας

Ανοίγει τη δημοκοπική ψαλίδα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Koe Biden έναντι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με την τελευταία δημοσκόπηση να του δίνει προβάδισμα 10 μονάδων.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters, που δημοσιεύεται σήμερα (3/10) το 51% των Αμερικανών ψηφοφόρων στηρίζει τον Biden έναντι 41% τον Trump ενώ ένα 4% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο ενός τρίτου κόμματος και 4% παραμένει αναποφάσιστο.
Η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι κατά 2 μονάδες μεγαλύτερη από την τελευταία δημοσκόπηση, πριν από μερικές εβδομάδες ( άλλη δημοσκόπηση θέλει τον Biden 12 μονάδες μπροστά), γεγονός που αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει καθιερώσει ένα ασφαλές προβάδισμα 5 και πλέον μονάδων.
Όμως για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκοί Οίκου ο Biden χρειάζεται τις ψήφους των κρίσιμων Πολιτειών που έχουν περισσότερους εκλέκτορες κι εκεί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μάχη αμφίρροπη.
Κι ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο με κορωνοΐό οι περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας με το 65% αυτών (9 στους 10 Δημοκρατικούς και 5 στους 10 ρεπουμπλικάνους) να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη εάν το Trump είχε πάρει πιο σοβαρά τις προειδοποιήσεις του επιστημόνων.
Μόλις το 11% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Trump χειρίστηκε την κατάσταση θετικά ενώ το 57% πιστεύει ότι έχει κάνει λάθος επιλογές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης