Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Καμία συζήτηση με Emma για Vivartia, σε διαπραγματεύσεις με CVC - Επιβεβαίωση BN

tags :
MIG: Καμία συζήτηση με Emma για Vivartia, σε διαπραγματεύσεις με CVC - Επιβεβαίωση BN
Η πιθανότητα να ανατραπεί το deal του CVC με τη Vivartia είναι σχεδόν μηδενική
Δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση επί της Vivartia με την Emma, σύμφωνα με ανακοίνωση της Marfin Investment Group, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του bankingnews.gr από τις 2 Οκτωβρίου 2020 (δείτε εδώ).
Ειδικότερα, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή δημοσίευμα η MIG ανακοινώνει:
Η MIG υπήρξε - μετά από την απόφασή της να παραχωρήσει στα επενδυτικά κεφάλαια της CVC CAPITAL PARTNERS περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση συμφωνίας για την αγορά της συμμετοχής της στην VIVARTIA έως και την 6/11/2020 - παραλήπτης επιστολής ενδιαφέροντος από την εταιρία «EMMA CAPITAL LIMITED» για την απόκτηση της VIVARTIA.
Σε σχετική επιστολή της προς την EMMA η MIG, αφού ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, απήντησε ότι λόγω της συμφωνηθείσας περιόδου αποκλειστικότητας δεν δύναται επί του παρόντος να προσέλθει σε άλλες σχετικές συζητήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr από τις 2 Οκτωβρίου 2020

Ικανοποίηση τραπεζών από το CVC για Vivartia - Xωρίς αντίκρισμα η παρουσία Emma

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του αμερικανικού fund CVC, τόσο με την Marfin Investment Group που πουλά τη Vivartia, όσο και με τις δανείστριες τράπεζες.
Όπως έχει αναλυθεί το CVC προσφέρει 175 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά της Vivartia ενώ θα υλοποιήσει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30-35 εκατ. αντί 25 εκατ. στο κλάδο εστίασης που αφορά Goody's, Everest, κλπ.
Ταυτόχρονα το CVC βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τις δανείστριες τράπεζες για να προβεί σε κάποια ήπιας μορφής αναδιάρθρωσης των 425 εκατ. δανείων που έχει η Vivartia.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική έχει χορηγήσει στη Vivartia δάνεια ύψους 110 εκατ. και η Eurobank έχει χορηγήσει 80 εκατ ευρώ.
Από τις επαφές που έχει κάνει το CVC με την Εθνική, αλλά και τις υπόλοιπες τράπεζες, εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση εκατέρωθεν.

Επανεμφάνιση Emma Capital

Ο τσεχικός όμιλος Emma επανεμφανίστηκε για διεκδίκηση των δανείων της Vivartia, τα 190 εκατ. που έχουν βγάλει προς πώληση Εθνική και Eurobank.
Ωστόσο, η πιθανότητα να ανατραπεί το deal του CVC με τη Vivartia είναι σχεδόν μηδενική.
Η παρουσία της Emma διευκολύνει τις τράπεζες, ασκεί πίεση στην Πειραιώς αλλά κατ' ουσίαν δεν θα ανατρέψει το deal MIG - CVC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης