Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Δημοκρατικοί): Πρόοδος στις συνομιλίες για το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ

Pelosi (Δημοκρατικοί): Πρόοδος στις συνομιλίες για το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ
Οι εντατικές συνομιλίες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς
Σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με ένα νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ, που πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
«Κάνουμε πρόοδο», είπε η Pelosi στο CBS.
H Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είχαν εντατικές συνομιλίες τις προηγούμενες μέρες ενώ την Τετάρτη (30/9) συναντήθηκαν προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για το νέο πακέτο στήριξης.
Νωρίτερα  να «συνεργαστούν» και να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης στις ΗΠΑ, ζήτησε από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump/
Το έναυσμα για επιτάχυνση των διαδικασιών έδωσε ο ίδιος ο Trump επιδιώκοντας να ωθήσει τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησής του και των Δημοκρατικών, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Η μεγάλη μας χώρα θέλει και χρειάζεται ένα νέο πακέτο στήριξης.
Να εργαστούμε από κοινού και να το κάνουμε πραγματικότητα», έγραψε στο Twitter από το νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος.
Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται μεγάλη κρατική ενίσχυση για να στηρίξει τα νοικοκυριά τις επιχειρήσεις και τις Πολιτείες καθώς η θετική επίδραση του πρώτου πακέτου ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξέπνευσε στην αρχή της πανδημίας.
Τον Μάιο 2020, η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενέκρινε ένα νομοσχέδιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη και την Πέμπτη έδωσε το πράσινο φως για ένα σχέδιο  2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και τα δύο απορρίφθηκαν ως υπερβολικά τόσο από τον Λευκό Οίκο όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους του Κοινοβουλίου.
Ορισμένοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του Larry Kudlow,, υποστήριξαν ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν χρειάζεται περισσότερη ομοσπονδιακή βοήθεια.
Ωστόσο, άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump, ιδιαίτερα ο Mnuchin, ισχυρίστηκαν ότι χρειαζόταν πρόσθετη βοήθεια για την οικονομία των ΗΠΑ για την ενίσχυση της ανάκαμψης, η οποία πλήττεται από μια σαφή επιβράδυνση της αύξησης των θέσεων εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, παρατηρούν οι Financial Times.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης