Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσαν τα έσοδα στην Mecca της Σαουδικής Αραβίας λόγω κορωνοιού, ήταν 12 δισ. δολ.

Κατέρρευσαν τα έσοδα στην Mecca της Σαουδικής Αραβίας λόγω κορωνοιού, ήταν 12 δισ. δολ.
Οι οικονομολόγοι έχουν εκτιμήσει ότι ο ξενοδοχειακός τομέας της Mecca μπορεί να χάσει τουλάχιστον το 40% των εσόδων από προσκύνημα το 2020
Η θρησκευτική πόλη των μουσουλμάνων είναι η Mecca στην Σαουδική Αραβία αλλά όπως αποδεικνύεται έχει εξελιχθεί σε χώρο εμποροπανήγυρης…
Μπορεί οι μουσουλμάνοι – τουλάχιστον κάποιοι – να εμφανίζονται φανατικοί αλλά τελικώς και το Ισλάμ αλλοιώνεται από το χρήμα.
Με αφορμή το ετήσιο προσκύνημα που ονομάζεται umrah για περιορισμένο αριθμό προσκυνητών έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα προφύλαξης γιατί τελικά ούτε ο Μωάμεθ μπορεί να διασώσει τους ανθρώπους από τον κορωνοιό.
Η Mecca μετά από αδράνεια 7 μηνών άρχισε να ενεργοποιείται αφού οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας άρχισαν εν μέρει να επιτρέπουν το προσκύνημα umrah - ένα μικρότερο προσκύνημα σε σχέση με το Hajj -.
Εκατομμύρια μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο μεταβαίνουν συνήθως στη Σαουδική Αραβία για τα προσκυνήματα umrah και hajj.
Οι δύο μοιράζονται κοινές τελετές, αλλά το hajj, που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο, είναι το βασικότερο τελετουργικό και είναι καθήκον μιας φορά στη ζωή για τον κάθε  Μουσουλμάνο να το πραγματοποιεί.
Το 2019 η Σαουδική Αραβία, προσέλκυσε 19 εκατομμύρια επισκέπτες στο προσκύνημα umrah.
Πριν από την πανδημία, περισσότερα από 1.300 ξενοδοχεία και εκατοντάδες καταστήματα λειτουργούσαν εικοσιτετράωρα για να καλύψουν τους προσκυνητές που επισκέπτονται τις ιερές πόλεις της Mecca και Medina.
Το θρησκευτικό προσκύνημα αποφέρει έσοδα 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη διαμονή, τη μεταφορά, τα δώρα, τα τρόφιμα και τα τέλη των προσκυνητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε ένα πολύ μειωμένο προσκύνημα Hajj στα τέλη Ιουλίου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, με μερικές χιλιάδες ντόπιους προσκυνητές αντί της συνηθισμένης λευκής θάλασσας περίπου 3 εκατομμυρίων μουσουλμάνων.
Η Kaaba, ένα πέτρινο χτίσμα που είναι το πιο ιερό σημείο στο Ισλάμ προσέλκυσε πολύ λίγους επισκέπτες.
Στόχος των Σαουδαράβων ήταν να αυξήσουν τους επισκέπτες του umrah σε 15 εκατομμύρια έως το 2020, ένα σχέδιο που κατέρρευσε λόγω κορωνοιού και σε 30 εκατομμύρια έως το 2030.
Οι οικονομολόγοι έχουν εκτιμήσει ότι ο ξενοδοχειακός τομέας της Mecca μπορεί να χάσει τουλάχιστον το 40% των εσόδων από προσκύνημα το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης