Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αγορές και την Wall Street η πορεία της υγείας του Trump ένα μήνα πριν από τις Αμερικανικές εκλογές

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αγορές και την Wall Street η πορεία της υγείας του Trump ένα μήνα πριν από τις Αμερικανικές εκλογές
Οι επενδυτές εκτιμούν οτι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του
Τον φόβο, ότι μια πιθανή επιδείνωση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου Trump θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο Αμερικανικό χρηματιστήριο και να επηρεάσει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων τις επόμενες εβδομάδες, εκφράζουν επενδυτές.
Όπως αναφέρει το Reuters, μέχρι στιγμής, οι αγορές έχουν αντιδράσει ψύχραιμα καθώς οι ελπίδες για μια σημαντική προώθηση των συνομιλιών για νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας έδώσε τεράστια ώθηση στη χρηματιστηριακή αγοράς την Παρασκευή (2/10) με το S&P 500 να χάνει λιγότερο από 1% και τα λεγόμενα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου να έχουν περιορισμένη ζήτηση.
Κι ενώ τα νέα για την νοσηλεία του Trump στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο ήρθαν μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Παρασκευής πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι μια επιδείνωση της υγείας του Trump, ένα μήνα από τις Αμερικανικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου θα μπορούσε να καταστρέψει το χρηματιστήριο των ΗΠΑ που πρόσφατα σημείωσε τις χειρότερες μηνιαίες επιδόσεις του από το Μάρτιο, προκαλώντας αναταραχές στο σύνολο των μετοχών.
Εάν η υγεία του Προέδρου κινδυνεύει, θα υπάρξει «υπερβολική αβεβαιότητα στις αγορές που θα σπεύσουν να πουλήσουν», δήλωσε ο Willie Delwiche, επενδυτικός στρατηγικός στο Baird.
Εάν παραμείνει αυτή η αβεβαιότητα, οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας που οδήγησαν το φετινό ράλι του χρηματιστηρίου ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε πωλήσεις, σύμφωνα με τους επενδυτές.
Το τεχνολογικό Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2% την Παρασκευή (2/10) , διπλασιάζοντας την πτώση του S&P 500.
Το 80% των διαχειριστών κεφαλαίων που ρωτήθηκε τον περασμένο μήνα από την BofA Global Research για την εικόνα των μετοχών δήλωσε ότι η αγορά μετοχών τεχνολογίας ήταν το «πιο πολυσύχναστο» εμπόριο της αγοράς.
Οι μεγαλύτερες πέντε αμερικανικές εταιρείες - η μητρική Google Alphabet, Amazon, Apple, Facebook και Microsoft - τώρα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του S&P 500, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Oxford Economics.
Η διάγνωση του Trump με κορωνοΐό και η νοσηλεία του έχει βάλει στο επίκεντρο των συνομιλιών για τα δημοσιονομικά κίνητρα της Ουάσινγκτον, με τους επενδυτές να υποστηρίζουν ότι η συμφωνία για ένα νέο πακέτο βοήθειας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σταθεροποιητική δύναμη στις αγορές ενόψει της αβεβαιότητας που σχετίζονται με τις εκλογές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης