Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump θα λάβει την «ψήφο συμπάθειας», λόγω κορωνοϊού στις εκλογές 3/11;

O Trump θα λάβει την «ψήφο συμπάθειας», λόγω κορωνοϊού στις εκλογές 3/11;
Τι λένε αναλυτές και εκτιμήσεις για τον αντίκτυπο της ασθένειας Trump στις πολιτικές εξελίξεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και η σύζυγός του Melania διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid -19, 32 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και ήδη επικρατεί αβεβαιότητα ενώ οι αγορές αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επίδραση του ιού στις πολιτικές εξελίξεις.
Ο γιατρός του Λευκού Οίκου  Sean Conley είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και η πρώτη κυρία  είναι «και οι δύο καλά αυτή τη στιγμή», προτού προσθέσει ότι θα παρέχει ενημέρωση για τυχόν μελλοντικές εξελίξεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει ήπιο πυρετό, σύμφωνα με μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.
Ωστόσο όπως αναφέρουν ορισμένοι γιατροί εμφανίζει συμπτώματα δύσπνοιας
Ο γιατρός του Λευκού Οίκου είπε, πως ο Trump δεν χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο και έχει λάβει μια πρώτη δόση Remdesivir, ένα ενδοφλέβιο αντιιικό φάρμακο της Gilead, που έχει αποδειχθεί πως συντομεύει την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο.
«Δεν πιστεύω πραγματικά ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο όσον αφορά την αλλαγή των ποσοστών υπέρ του Trump  ή του Biden  σε αυτό το σημείο» δήλωσε η αναλύτρια  Cailin Birch μιλώντας στο CNBC.
«Υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα να έχουμε εν μέρει τη λεγόμενη ψήφο συμπάθειας για τον Trump», δήλωσε η Birch.
«Αλλά… δεν είμαι σίγουρη δεδομένης της προσέγγισής του στον ιό… συν το γεγονός ότι το πολιτικό φάσμα των ΗΠΑ είναι τόσο βαθιά πολωμένο και εδραιωμένο, ότι θα έχει πραγματικό αντίκτυπο», συνέχισε.
Πάντως σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σε θέση να κερδίσει «μονάδες συμπάθειας» λόγω της περιπέτειάς του και να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επικριθεί για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αν και ο ίδιος πολλάκις έχει υποστηρίξει πως μακροπρόθεσμα ο Covid -19 δεν θα «επηρεάζει σχεδόν κανέναν».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης