Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς η Γεννηματά: Δεν αρκούν τα μέτρα - Η κυβέρνηση εγκαταλείπει το ΕΣΥ στην τύχη του

Στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς η Γεννηματά: Δεν αρκούν τα μέτρα - Η κυβέρνηση εγκαταλείπει το ΕΣΥ στην τύχη του
«Μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχθεί οι πολίτες της Κεφαλονιάς που έχουν υποστεί καταστροφές», υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά
«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που όμως είναι μέτρα ανακούφισης και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν», δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς.
Η Πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε ότι η Κεφαλονιά έχει υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό» που φέρνουν στην επιφάνεια και μεγάλες καθυστερήσεις, έως ανυπαρξία πολύ σημαντικών έργων υποδομής αλλά και αντιπλημμυρικών.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που όμως είναι μέτρα ανακούφισης και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν, ενώ ήδη καθυστερούν παρά πολύ στην υλοποίηση τους.
«Μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχθεί οι πολίτες της Κεφαλονιάς που έχουν υποστεί καταστροφές», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να κρατήσουμε ζωντανή την υπόθεση της Κεφαλονιάς και τώρα που δεν ασχολούνται στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης μαζί της.
Γιατί η Κεφαλονιά χρειάζεται άμεση αποκατάσταση του δικτύου υποδομών, χρειάζεται πολύ γρήγορα ένα σχέδιο ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση.
Χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί από τους σεισμούς και αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα προβλήματα, τις ζημιές που έχει υποστεί στον τουρισμό από τον κορωνοιό, τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα.
Χρειάζεται λοιπόν να δεσμευθούν κονδύλια από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ αλλά και από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης».
 «Γι΄ αυτό ζητάμε να έρθουν όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί στη Βουλή και να δεσμευθούν για συγκεκριμένα έργα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Και βέβαια να μας παρουσιάσουν οι Περιφερειάρχες και για την Κεφαλονιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο τους για τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι κλειδί, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά», συμπλήρωσε.
Έκανε αναφορά στο πολύ σημαντικό έργο των ομάδων εθελοντισμού της Κεφαλονιάς, σημειώνοντας ότι «είναι πάρα πολύ μπροστά, αποτελούν πραγματικά οδηγό για όλη την Ελλάδα ακόμα και όταν καθυστερούν να συντονιστούν οι κρατικές υπηρεσίες, οι εθελοντικές ομάδες της Κεφαλονιάς ήταν παρούσες και είναι ακόμα και σήμερα και βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί».  

Για την υγεία και το ΕΣΥ

Η κ .Γεννηματά αναφέρθηκε από την Κεφαλονιά στο θέμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας πως «είναι πρόκληση μέσα στην πανδημία να μην μπορεί να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Αργοστολίου που δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε από ιδιωτική δωρεά.
Και πραγματικά είναι πρόκληση να εγκαταλείπεται συνολικά το ΕΣΥ στην τύχη του από την κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει μόνο του τον κορωνοιό χωρίς μέσα, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο αποτελεσματικότητα, αλλά σχέδιο να οδηγηθεί στον τεμαχισμό το ΕΣΥ και να δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου γιατί η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την υγεία και την ζωή των πολιτών».

Για τον διορισμό Ζαρούλια

Τέλος, για το θέμα της  Ζαρούλια, ανέφερε πως θεωρεί «πραγματικά απαράδεκτο λίγες μόλις μέρες πριν από την απόφαση για την τόσο μεγάλη μάλιστα καθυστέρηση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, η Βουλή, να φέρνει ξανά στη Βουλή την Χρυσή Αυγή, που ο ελληνικός λαός της έδειξε την έξοδο.
Ο ελληνικός λαός άφησε την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και η ΝΔ την ξαναφέρνει. Δεν έχει σημασία που ακυρώθηκε η απόφαση, σημασία έχει ότι σκέφτηκαν εξαρχής να το πράξουν.
Είναι πραγματικά καταδικαστέο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->