Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Εντός του Οκτωβρίου η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους – Eίναι ακατάσχετα

Βρούτσης: Εντός του Οκτωβρίου η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους – Eίναι ακατάσχετα
Mέσα στον Οκτώβριο και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας
Ακατάσχετα, ανεκχώρητα και μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, είναι τα αναδρομικά, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την Τρίτη 6/10 θα ψηφιστεί η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε χθες (2/11) και προβλέπει ότι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά για το ενδεκάμηνο 2015-2016, ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, ενώ όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.
Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας εάν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη 6/10, ημέρα που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα και θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.
Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη εργασιακού βίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών τον Δεκέμβριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης